Çi

\ Çiğli Belediyesi Sanat Kursları:

“Çiğli Belediyesi Sanat Kursları” geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor. Çiğli Belediyesi çalgı kurslarında eğitim gören kursiyerler belediye meclis salonunda gerçekleştirdikleri yıl sonu gösterisi ile muhteşem bir gece yaşattılar. Gösteride ilk olarak çocuk korosu sahne aldı ve miniklerin söylediği türküler büyük zevkle dinlendi. Ardından büyükler halk müziği korosu ile ve bağlama kursiyerleri verdikleri mini dinletiyle büyük alkış topladı. Daha sonra sahne alan yan flüt kursiyerleri bir yıl boyunca hazırladıkları yaratıları profesyonelce çaldılar. Gecenin finalini ise belediye tiyatro grubu yaptı. Genç tiyatrocular Nazım Hikmet’in “Kuvayi Milliye Destanı” oyununu sergilediler. Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut düzenlenen kurslarda profesyonel eğitim verildiğini belirterek gençlerin özellikle konservatuvara hazırlanmalarında büyük katkı sağladıklarını söyledi. Başkan Bulut kültür, sanat ve spor alanında verdikleri desteğin devam edeceğini belirtti.

\ Çiğli Zafer ve Barış Festivali:

“Çiğli Belediyesi” tarafından 2008 yılında dördüncüsü düzenlenen “Zafer ve Barış Festivali” 30 Ağustos’ta başlamıştır. 1 Eylül’de sona eren festival kapsamında Çiğli daha önceki yıllarda olduğu gibi yine kültür ve sanat alanında önem taşıyan isimlere ev sahipliği yapmıştır. “30 Ağustos Zafer Bayramı” ile “1 Eylül Dünya Barış Günü”nün aynı anda kutlandığı festivalde değerli yazar, ressam, şair, ses sanatçısı, sinemacı, tiyatrocu, bilim adamı ve siyasetçiler Çiğlililerle buluşmaktadır.  2008 yılı “Barış Ödülü” ise sanata katkılarından dolayı Musa Eroğlu’na verilmiştir. Anılan yılda festival boyunca Arif Sağ, Musa Eroğlu, Selda Bağcan, Mustafa Keser, Melike Demirağ, Sunay Akın, Zeynep Dizdar, Arif Şentürk,  Suavi, Grup 84, Nurettin Rençber, Hülya Polat, Tolga Sağ, Urfa Sıra Gecesi, Gani Pekşen, Grup Mecaz,  Makedonya Küğ Topluluğu,  Elena Yablukova  ve Linda Grubu Dansçıları ile yerel sanatçılar konuklara küğ ve gösteri ziyafeti vermişlerdir. Ataol Behramoğlu ve Cezmi Ersöz şiirleriyle Çiğlililerle buluşmuş, ayrıca mankenler 1 Eylül gecesi “Barış Defilesi” düzenlemiştir. Festivalde ayrıca tiyatrocular Zeki Alasya, Tarık Papuççuoğlu, sinemacılar Handan İpekçi, İnan Temelkuran, Murat Saraçoğlu, sendikacı Yaşar Seyman,  Prof. Dr. Muharrem Gerçeker, Mehmet Dadak, Metin Yeğin, milletvekilleri Kemal Anadol, Abdurrezzak Erten, Nur Serter, Bülent Baratalı, Mehmet Ali Susam, Yılmaz Ateş gibi sanat, siyaset ve düşün alanından önemli isimler panellere katılmıştır. Çiğli’de yaşayan çeşitli etnik kökenli vatandaşların bir arada eğlendikleri bu festival insanların birbirlerinin kültürlerine saygı duyarak birlikte yaşayabileceklerini göstermesi bakımından da önem taşımakta ve Anadolu’nun değerleriyle cumhuriyetin önemini birlikte yaşatmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle Cumhuriyet tarihinin önemli günlerinden 30 Ağustos sivil bir bayram olarak kutlanmaktadır. 1 Eylül Dünya Barış Günüyle birlikte yapılan kutlamanın amacı  “Kurtuluş Savaşı”nın barışa giden bir savaş olduğunu göstermektir. Festivalin özü Türkiye’de huzurun sağlanması, birlik ve beraberlik içinde dürüstçe yaşamayı öğrenmektir.

\ Çimen, Gül:

Bafra’da doğdu. 1970 yılında “Sinop Kız İlköğretim Okulu”nu bitirdikten sonra “Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü”ne girdi. Buradaki piyano öğrenimini Nurhan Büyükgönenç ile tamamladı. 1974 yılında aynı bölümün açtığı sınavı kazanarak piyano asistanlığına atandı. 1974-1978 yılları arasındaki asistanlık döneminde piyanist ve eğitimci Ferhunde Erkin ile çalışmalarını sürdürdü. 1978 yılından, kurumun “Gazi Üniversitesi”ne bağlı “Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü”ne dönüştüğü 1982 yılına kadar piyano öğretmeni olarak çalıştı. 1987’de yardımcı doçent oldu. 1980 yılında doktoraya eşdeğer “Sanatta Yeterlilik” derecesini, 1995’te girdiği doçentlik sınavında başarılı olarak “doçent” ünvanını aldı. 1990’dan itibaren “Ankara Güzel Sanatlar Lisesi”nde piyano öğretmeni olarak görev yaptı. Çeşitli konser etkinliklerinin yanı sıra piyano eğitimi konusunda da araştırma, bildiri ve makaleleri bulunan Doç. Gül Çimen, halen “Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü”nde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

\ Çimenot, Hakan:

Genç ve yetenekli bir caz tromboncusu olan Hakan Çimenot 1976 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokuldan sonra “Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı”nın açmış olduğu sınavı kazanarak Aycan Teztel’in trombon sınıfına kabul edildi. “İstanbul Trombon Topluluğu”nun dört trombon'dan oniki trombon'a oluşan kadrosu ile dinletilerde yer aldı.1995 yılında “TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası”nda kadrolu olarak göreve başladı. Halen bu orkestrada birinci trombon çalan sanatçı 2003 yılında İstanbul'da gerçekleşen ve çoğunluğu Avrupalı küğcülerden kurulu “EBU (Avrupa Radyo–Televizyon Birliği) Caz Orkestrası”na Türkiye'den katıldı. Emre Kayahan ile bir ikili oluşturarak “Funk–Bones” isimli grubu kuran Çimenot daha sonra yine Emre Kayhan, Doğan Aykon ve Berna Sağdıç ile birlikte “4–Bones” grubunu kurdu. “Funk Bones” grubuna diğer katılımcılar arasında Cem Tuncer (gitar), Can Çankaya (piyano), Eylem Pelit (bas) ve Volkan Öktem (vurmalı çalgılar) bulunmaktadır. Adı geçen bu topluluklarla sahne ve dinleti çalışmalarına devam eden Çimenot 1995 ve 1996’da piyanist Kerem Görsev’in iki albüm çalışmasında yer aldı, bu albümlerden birisi Görsev’in “For Murat” isimli CD çalışmasıdır. Kerem Görsev’in dinletilerinde çalıcı olarak yer alan sanatçı 2002 yılından bugüne dek “Beck’s Big Band”de birinci trombon olarak çalmaktadır. 1999–2006 yılları arasında Emin Fındıkoğlu’nun “Detant” adlı projesinde, Ali Perret’in “Barbarlar Grubu”nda, Rick Ford’un “Istanbul Jazz  Collective Grubu”nda, “Istanbul Super Band Grubu”nda, Önder Focan ile “Deep Purple” ve “FoBop” projelerinde yer alan Hakan Çimenot cazseverlerin sık sık dinleme olanağı bulabildikleri bir çalıcıdır. “Ayşe Gencer & Brass Section” (Ayşe Gencer/vokal, İmer Demirer/trompet, Serkan Özyılmaz/piyano, Selim Selçuk/davul, Hakan Çimenot/trombon, Meriç Demirkol/saksofon ve Kağan Yıldız/kontrabas) grubunda yer alan küğcülerden birisi de Çimenot’tur. Çok etkin bir sanatçı olan Çimenot’un içinde yer aldığı gruplardan birisi de “Groobop” olup üyeleri arasında şu isimler yer almaktadır: Hakan Çimenot (trombone), Meriç Demirkol (saksofon), Cem Tuncer (gitar), Kerem Türkaydın (gitar), Kaan Yıldız (kontrabas) ve Ediz Hafızoğlu (vurmalı çalgılar)… Sanatçı Nail Yavuzoğlu’nun yönetkenliğini yaptığı “Cemal Reşid Rey Big Band”de de Çimenot’un adını görüyoruz. Sanatçı halen “TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası”nda tromboncu olarak görev yapmaktadır. Hakan Çimenot aynı zamanda “Jazz Café Istanbul”un küğsel yönetmenliğini yapmaktadır. 24–28 Ocak 2007 tarihleri arasında birincisi düzenlenen “Doğaçlama Festivali”nin katılımcılarından birisi de Hakan Çimenot’tur.

\ Çita, Gülsüm:

1967 yılında İstanbul’da doğan Gülsüm Çita 1994 yılında “Pera Müzik Merkezi”nde bir yıl ve ertesi sene “Koda Müzik Merkezi”nde bir yıl olmak üzere toplam iki yıl bağlama dersi almıştır. 1996 yılında “Özel Timur Selçuk Müzik Merkezi”nde bir yıl Begüm Erdem ile ırlama ve Timur Selçuk ile remileme çalışmış, sonrasında Timur Selçuk ile ırlama, remileme ve uyum bilgisi derslerine başlamıştır. Yedi yıl bu derslere devam eden Çita aynı sanat merkezinde Aslıgül Ayas ile bir yıl piyano derslerini takip etmiştir. Bu eğitiminin ardından bir özel çoksesli koroda yalkıcılık, koro üyeliği ve öğretmenlik üstlenmiştir. Çeşitli üniversitelerde ve kültür merkezlerinde dinletiler sunan sanatçı halen birbirinden değerli küğcüler ile birlikte bir albüm yapma hazırlığı içerisindedir. 2003 yılından bu yana çeşitli radyolarda “Gülsüm Çita ile Yaşadıkça” isimli küğsel bir izlencenin hazırlayıcısı ve sunucusu olarak görev yapmıştır. Aynı isim ve formattaki radyo izlencesini TV’ye de taşıyan sanatçı bir yıl özel bir TV kanalında “Gülsüm Çita ile Yaşadıkça” programını sunmuştur. Bu formattaki izlenceyi “100.8 Halk Radyo”da pazar akşamları 17.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirmeye devam etmektedir. Gülsüm Çita 2000 yılından başlayarak Türkiye’nin küğ gereçleri satan en büyük firmalarında kurumsal pazarlama ve ihale müdürü olarak görev yapmıştır. Halen “Beşiktaş Zuhal Müzik Mağazası” müdürü ve ihale ve pazarlama müdürü olarak görev yapmaktadır.




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5668076
Online Ziyaretçi Sayısı:19
Bugünlük Ziyaret :605

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.