Ün

\ Ünal, Emre:

1974 yılında Ankara’da doğan Emre Ünal ilk küğ çalışmalarına babası Hüseyin Ünal ile başladı. “Ankara Hacettepe Devlet Konservatuvarı”nda Engin Eralp’in keman sınıfına kabul edildi. Bir yıl sonra “İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı”nda eğitimine Erno Losso, Arman Özarın, Ion Voicu ve Tunç Ünver ile devam edip 1995 yılında pekiyi derece ile mezun oldu. 1996 yılında Fransa’da “Ecole Nationale de Musique de Fresnes” (Paris)’in yüksek bölümünde Prof. Annie Jodry’nin keman sınıfına kabul edildi. 1998 yılında jüri tarafından “Altın Madalya” ile ödüllendirildi. Emre Ünal Prof. Annie Jodry ile virtüozite bölümünü 1999 yılında birincilikle bitirdi. Bir süre “Moskova Gnesin Müzik Akademisi”nde K. Ahtiyamova’yla, “Brüksel Kraliyet Konservatuvarı”nda V. Bogaerts’la iki yıl çalıştı. Bu arada “Orchestre Academie Internationale de Musique de Guarande” (Uluslararası Yaz Küğ Akademisi)nde beş yıl yalkıcı ve başkemancı olarak davet edildi. Yalkıcı olarak dinleti verdiği orkestralar arasında “Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Orkestrası”, “İzmir Müzik Dostları Orkestrası”, “İzmir Devlet Senfoni Orkestrası”, “Ploiesti Filarmoni” (Romanya), “Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası”, “Orchestre Internationale du Crous de Paris”, “Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası”, “Orchestre de Chambre de Fresnes”, “Antalya Devlet Senfoni Orkestrası” bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin birçok kenti ile Almanya, Fransa, Belçika, Rusya ve Litvanya’da resitaller vermiştir. “Orchestre du Crous de Paris” ile Johannes Brahms’ın keman-viyolonsel konçertosunun CD kaydını yapmıştır. Emre Ünal Türkiye'ye döndükten sonra Antalya Devlet Konservatuvarı'nda ve Malatya Üniversitesi Oda Küğü Orkestrası'nda görev aldı, ardından Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin açtığı sınavları kazanarak bu kurumun sanatçısı oldu.

\ Ünal, Ender:

İlk küğ çalışmalarına babası Hüseyin Ünal ile başlayan Ender Ünal 1986-1996 yılları arasında ''Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı''nda Arman Özarın ve Ion Voicu ile keman çalıştı. 1996 yılında mezun olduktan sonra bir yıl kadar ''Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı''nda keman öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1996-2000 yılları arasında Fransa'da ''Ecole Nationale de Musique de Fresnes'' (Paris)'de Annie Jodry ile çalışıp gümüş madalya ile mezun oldu.1998'de ''Academie International de Musique de Guarende'' yaz küğ okuluna katıldı. Birçok resital, oda küğü dinletisi ve yalkın dinletiler veren sanatçı 2000 yılından beri ''İzmir Devlet Senfoni Orkestrası''nda keman sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

\ Ünal, Hüseyin:

“Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü”nde okuyarak Aziz Gürerk’in viyolonsel sınıfından 1964 yılında mezun oldu. 1967-1969 yılları arasında “Paris Ecole Normale de Musique”te Andre Levy ile çalışıp “Brevet d’Execution” aldı. 1969-1975 yılları arasında “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası”nda viyolonsel sanatçısı olarak görev yapan Ünal, 1975-2005 yılları arasında ise “İzmir Devlet Senfoni Orkestrası”nda viyolonsel sanatçılığı görevini üstlendi. Sanatçı aynı zamanda “İzmir Devlet Senfoni Orkestrası”nın kurucu üyelerinden birisidir. Hüseyin Ünal otuz yıla yakın “Buca Eğitim Fakültesi”nde viyolonsel, orkestra ve birçok diğer dersi verdi ve “İzmir Müzik Dostları Orkestrası”nın kuruculuğunu ve onüç yıl yönetkenliğini yaptı. Michel Rochat, Iosif Conta ve Alexander Samouil ile yönetkenlik çalıştıktan sonra beş kez “Academie de Nationale de Musique Guarende”da J. J. Werner’in yönetkenlik kurslarına katıldı. Ünal 2005 yılında “İzmir Devlet Senfoni Orkestrası”ndan emekli oldu. İzmir'in ve ülkemizin sanat yaşamına çok büyük emekler vermiş olan Hüseyin Ünal 20 Mart 2009 tarihinde Samsun'da vefat etti ve İzmir'de toprağa verildi.

Üner, Onnik (Onnik Usta):

Aşağıdaki fotoğrafta Onnik Usta (Üner) tarafından yapılmış bir udun sırtı ve sırt üzerine yapıştırılmış olan etiket görülmektedir:

Onnik Üner tarafından yapılmış bir ud ve sırtındaki etiket

Ünsal Erenkul, Bilge:

06.12.1982 tarihinde Adana’da doğdu. 1993-1994 öğrenim yılında “Çukurova Üniversitesi Adana Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı”nda küğ eğitimine başladı. Gosha Wudka ve Can Çoker ile eğitim gören Erenkul Duygu Esen’in sınıfından 2005 öğrenim döneminde mezun oldu. Bilge Erenkul (Ünsal) 2007-2009 yılları arasında “Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı”nda şan sınıfı eşliği alanında öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2011-2012 öğrenim yılı başından bu yana ise mezun olduğu okul olan “Çukurova Üniversitesi Adana Devlet Konservatuvarı”nın öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

\ Ünsal, Niran:

13 Ağustos 1970 tarihinde ses sanatçısı Nursal Ünsal ve kanun sanatçısı Ahmet Canevi’nin ikinci çocuğu olarak İzmir’de dünyaya geldi. Sekiz yaşında “İzmir Çocuk Korosu”, ardından “Gençlik Korosu”na ve daha sonra “Türk Sanat Müziği Korosu”na katılarak “TRT İzmir Radyosu”nda görev aldı. 1994 yılında “Pop Show 94” isimli yarışmada “Serseri Mayın” adlı eserle birincilik kazandı. 1996 yılında “Haktan” isimli ilk albümünü çıkardı. Bu albümde yer alan beş şarkının bestesi kendisine aittir. 13 Ağustos 1996 yılında çıkan ilk albümü “Haktan” aynı zamanda sanatçının doğumgününde piyasaya çıktı, 1996 yılı içinde bu albümünde yer alan “Haktan”, “Aşka Davet” ve “Beyaz Sevda” isimli şarkılara klip çekti. 1999 yılı içinde “Şarkılara Tutundum” isimli albümü (1999) yayımlandı ve bu albüme ait üç şarkıya klip çekti. Sanatçının diğer albümleri “Göçebe” (2003) ve “İyi Niyetlerim” (2007)’dir.

\ Ünsal, Yalçın:

11 Haziran 1985 tarihinde Adana’da doğdu. 2000 yılında “Çukurova Üniversitesi Adana Devlet Konservatuvarı”nın açmış olduğu giriş sınavını kazanarak küğ eğitimine bu okulun “Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı Fagot Bölümü”nde başladı. Yalçın Ünsal önce George Ksovreli’nin öğrencisi oldu ve daha sonra Tarkan Gürel’den beş yıl fagot eğitimi aldı. 2005 yılında aynı okulun “Sahne Sanatları Bölümü Opera-Şan Anasanat Dalı”na geçiş yaparak şan eğitimine Levent Ayan ile devam etti. 2008 yılında “Antalya Devlet Opera ve Balesi”nin açtığı ücretli koro sanatçısı sınavını kazanarak çalışmaya başladı ve birçok opera, çocuk oyunu, bale, müzikal eserlerinde korocu ve yalkıcı olarak görev aldı.

\ Ünver, Munise:

Türkiye’nin ilk Mevlevi neyzen kadını olan Munise Ünver İngiliz mevlevilere ney dersi vermek için gittiği Londra’da 1969 yılından bu yana yüze yakın kişiye ney öğretti. Türk dinleyicilerle tanışması ancak 2000 yılında “Nihavent Musiki Grubu” ile oldu. Neyzen Ünver halen Londra’daki “St. Marks Kilisesi”nde İngiliz öğrencilere ney üflemeyi öğretmektedir.




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5687463
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :942

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.