22.12.2010 / Okul Müdürüne Tacizden Ceza


     Antalya’nın Aksu ilçesi “Aksu İlköğretim Okulu” müdürü iken müzik öğretmeni S.Ü.’ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan okul müdürü M.K. 20 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sabıkası olmayan müdür M.K.’nın bu cezası ertelendi.

     2007 yılında “Aksu İlköğretim Okulu”nda müzik öğretmeni olan 36 yaşındaki S.Ü., okul müdürü M.K.’nın kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla “İl Milli Eğitim Müdürlüğü”ne ve savcılığa başvurdu. Şikayetin ardından “Milli Eğitim Müdürlüğü” okul müdürünü il merkezinde bulunan başka bir okula atadı, disiplinsiz davranışları nedeniyle pek çok kez kınama cezası verilen öğretmen S.Ü. ise İbradı İlçesi’ndeki bir köy okulunda görevlendirildi. S.Ü.’nün iddiaları üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonunda da “Antalya 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi”nde taciz suçundan dava açıldı. Mahkeme heyeti dünkü karar duruşmasında, okul müdürü M.K. hakkında cinsel taciz suçunu işlediği gerekçesiyle 20 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Müdürün sabıkasız olması ve sabit adresinin bulunması nedeniyle cezası ertelendi.

     Müdür M.K. ile öğretmen S.Ü.’nün birbirleri hakkındaki suçlamaları içeren diğer davaları da Antalya mahkemelerinde devam ediyor.

     Daha önce de “Aksu İlköğretim Okulu”nda taciz olayını soruşturdukları sırada, “Müdür bey Allahsız ve Ermeni mi?” diye soran ilköğretim müfettişleri Nedim Düztepe ve Mehmet Çağlar’a 30’da 1 oranında maaş kesimi cezası verilmişti. “Eğitim-İş Antalya Şubesi Yönetimi” de okul müdürü M.K.’ya destek açıklamasında bulunmuş, “Bu dosya yandaş olmadığı düşünülen çalışanlara karşı bir gözdağı, suçlulara cesaret abidesidir” açıklaması yapmıştı.

     Gazete Vatan - 22.12.2010, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770692
Online Ziyaretçi Sayısı:45
Bugünlük Ziyaret :1039

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.