10.01.2011 / Hiçbir Davette Bir Kadeh Şarap Bile Sunulamayacak

Şarap


     Sadece Rakı Balıktan, Efes Basketboldan Ayrılmıyor...

     ………………………………………………

     “Topkapı Sarayı”nda, “Aya İrini”de Artık İçki İkram Edilemeyecek

     “Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu” tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğin en tehlikeli ve rahatlıkla ceza uygulanabilecek maddesi olarak “6 Madde’nin b Bendi” gösteriliyor. Bu madde, “Yetkili satıcılar tarafından satış belgesinde belirtilen işyeri adresi dışında satış veya sunum yapılamaz” diyor.

     Hukukçulara göre, bu madde ile artık hiçbir catering şirketi veya alkollü içki satış ruhsatı olan firma davet ve organizasyonlarda içki servisi yapamayacak.

     Bu durumda bundan sonra “Topkapı Sarayı”nın bahçesinde, “Arkeoloji Müzesi”nde, “Aya İrini”deki bir konserde veya “İKSV Müzik Festivalleri”nde ya da “Tophane”de yapılacak bir sergide veya “İstanbul Modern”de o mekanların içki ruhsatı olmadığından bir kadeh şarap bile servis edilemeyecek. Hiç kimse istediği mekanda örneğin yazın deniz kenarında, ormanda piknik yaparken içki içemeyecek. Kır düğününde de mekanın içki ruhsatı yoksa alkol olmayacak.

     ……………………………………………

     24 Yaşında Birinin Katıldığı Etkinlikte Alkol Yasaklanıyor

     Yönetmelik genç tanımını 15-24 yaş olarak alıyor. AB mevzuatında 19 yaşına kadar olan gençlere yönelik uygulanan yasakların Türkiye’de 24 yaş üzerinden uygulanması da eleştiri konusu. Yönetmeliğin “24. Maddesi 2/d Bendi”nde çocuklar ve gençleri hedef alan, gençlerin katılma ihtimali olan etkinliklerde alkollü içki satış ve sunumu yasaklanıyor. Madde’de yer alan “katılma ihtimali” hukukçuları endişelendiriyor. Buna göre artık hiçbir etkinlikte organizasyonda veya sergide içki satışı ve ikramının mümkün olmayacağı belirtiliyor.

     Gazete Vatan - 10.01.2011, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796394
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1182

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.