13.01.2011 / Kıvırcık Ali'ye Sevgi Seli

Kıvırcık Ali'nin Cenaze Töreni


     Binlerce hayranı, trafik kazasında yaşamını yitiren Türk Halk Müziği sanatçısı Kıvırcık Ali’nin (Ali Özütemiz) cenazesine koştu. Acı haberi askerdeyken alan oğlu Eren, büyük izdihamın olduğu cenazede babasının bağlamasını taşıdı.

     Çatalca’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı ‘Kıvırcık Ali’ olarak bilinen Ali Özütemiz dün son yolculuğuna uğurlandı.

     Sanatçının onbin civarında seveninin katıldığı tören nedeniyle “Er Mahmut Dede Cemevi”ne ulaşan yollardaki araç trafiği zaman zaman durma noktasına geldi. İzdiham nedeniyle Kıvırcık Ali’nin cenazesi güçlükle avluya çıkartıldı.

     Aralarında Berhan Şimşek’in de bulunduğu çok sayıda kişi çareyi aracından inerek alana yürümekte buldu. Kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı, fenalık geçirenler oldu. Törenin ardından omuzlarda taşınan Kıvırcık Ali’nin naaşı araca konduktan sonra da kendisini takip eden kalabalık nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Törende kalabalıktan dolayı sürekli “Binaların balkonlarına ve çatılarına çıkmayın çökebilir” şeklinde uyarılar yapıldı.

     Babasının ölüm haberiyle izin alarak askerden gelen Eren Özütemiz ise babasının emanet ettiği bağlamayı bir an olsun elinden bırakmadı. Kıvırcık Ali’nin yapımında yardımda bulunduğu cemevine sanatçının posteri ve Türk bayrağı asıldı. İnsanların bir kısmının izdiham nedeniyle çevre binalardaki çatılara çıktığı törende cenaze namazı alandaki sıkıntı nedeniyle mezarlıkta kılındı. Törende sanatçının ilk eşinden olan kızı baygınlık geçirirken 3 aylık hamile eşi Aslı Özütemiz ayakta durmakta zorlandı. Yoğun katılımdan dolayı izdiham yaşanan törenin ardından sanatçının naaşı, “Esenyurt Gülbahçe Mezarlığı”nda defnedildi.

     Sanatçıyı son yolculuğuna uğurlayanlar arasında Edip Akbayram, Arif Sağ, Musa Eroğlu, Belkıs Akkale, Suavi, Onur Akın, Sevcan Orhan ve Nuri Sesigüzel’in yanısıra Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven de vardı. Sağlık sorunları nedeniyle İzmir’de bulunan ve cenazeye katılamayan Neşet Ertaş da menajeri Gülsüm Sarıkaya’yı cenaze törenine gönderdi.

     Kıvırcık Ali’nin oğlu Eren metanetini korumak için acısını içine attı. Eren, babasının bağlamasını elinden bırakmadı.

     Gazete Vatan - 13.01.2011, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772363
Online Ziyaretçi Sayısı:43
Bugünlük Ziyaret :1090

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.