19.01.2011 / 'Genelkurmay İle İlgili Bir Konu Var...'

Çelik


     Şarkıcı Çelik, “TRT”ciden gelen mesajı savcılığa taşıdı.

     Şarkıcı Çelik kendisine gelen, “Genelkurmay ile ilgili bir konu var. Beni arar mısınız?” mesajını savcılığa taşıdı. Mesajı atanın “TRT” kameramanı Taha Hazar “kişilerin huzurunu bozmak”tan yargılanacak.

     Şarkıcı Çelik ile “TRT” kameramanı 40 yaşındaki Abdullah Taha Hazar’ı adliyelik eden süreç, 2008 yılının Haziran ayında başladı. Bu tarihlerde “Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı”na bir şikayet dilekçesi sunan Çelik, tanımadığı kişi ya da kişiler tarafından bir süredir rahatsız edildiğini iddia etti. Cep telefonuna 23 Haziran 2008’de gelen, “Çelik Bey, ben Taha Hazar. Genel Kurmay İletişim Dairesi ile ilgili bir konu var, müsait olduğunuzda bir görüşebilir miyiz?” mesajına dilekçesinde yer veren Çelik, daha sonra yaşadıklarını da dilekçesinde şöyle anlattı:

     “Sonra iki kez daha arandım. Dışarıya çıktığında ise otomobilimde bir not buldum. Dışarıda çalışır durumda şüpheli bir otomobil vardı. Koca mahallede diğer otomobiller dururken benim aracımın tercih edilmesi, bende bomba olabileceği şüphesi yarattı. Cahillik yapmak ya da önemsememek yerine şikayette bulunmaya karar verdim.” Çelik’in talebini işleme koyan savcılık, popçuya mesaj atan kişinin, gazeteci Bekir Hazar’ın kameraman kardeşi Abdullah Taha Hazar olduğu tespit etti. İfadesi alınan Hazar, kendisini şu sözlerle savundu:

     “Zafer Bayramı İçin”

     “Önceleri bir magazin programında çalıştığım için Çelik’in cep telefonu numarasını biliyordum. Daha sonra ‘TRT1’de ‘Mehmetçik’ adlı programda kameraman olarak göreve başladım. ‘Genelkurmay İletişim Dairesi’, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ ile ilgili olarak bir tanıtım filmi hazırladıklarını ve sanatçılardan mesaj almamızı söylediler. Ben de şikayetçi Çelik’e o mesajı bu nedenle yolladım. Kendisini arayan diğer iki telefonun sahiplerini de tanımam.” Savcılık, “kişilerin huzur ve sükununu bozmak”la suçladığı Hazar’ın, 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması yönünde iddianame hazırladı.

     Gazete Vatan - 19.01.2011, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771345
Online Ziyaretçi Sayısı:41
Bugünlük Ziyaret :1056

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.