24.01.2011 / 'Altın' Türk'e Büyük Onur!

Altın, Rahman


     Amerika’da “En Başarılı Global Türk” ve “En Başarılı Müzisyen” kategorilerinde finale kaldı!

     Besteci ve tenor Rahman Altın, Amerika’da “En Başarılı Global Türk” ve “En Başarılı Müzisyen” kategorilerinde finale kaldı!

     2002 yılında “Ascap” (American Society of Composers Authors and Publishers) ve “20th Century Fox” tarafından, özel bir çalışma için, tüm dünyadan seçilerek davet edilen 10 film müziği bestecisinden biri olan besteci tenor Rahman Altın; film dünyasının en prestijli çalışmalarından biri sayılan bu organizasyona davet edilen ilk ve tek Türk besteci olma özelliğini taşırken bu yıl ise “ABD”de “Golden Türk Ödülleri”nde “En Başarılı Global Türk” ve “En Başarılı Müzisyen” kategorilerinde finalistler arasında yarışıyor.

     Finalde kendisiyle birlikte Ömer Faruk Tekbilek, Fahir Atakoğlu gibi ünlü müzisyenlerin olduğu ödüllerin sahibi 28 kişiden oluşan jürinin Ocak ayı sonunda yapacağı değerlendirme sonucu belli olacak. Rahman Altın Amerika’nın en çok reklam, dizi, parça ve film müzikleri yapan Türk bestecisi olarak tanınıyor.

     Geçtiğimiz “Cumhuriyet Bayramı”nda “Türk Başkonsolosluğu”nda gerçekleşen resmi resepsiyonda “İstiklal Marşı”mızı söyleme gururunu yaşayan besteci ve tenor Rahman Altın, Türkiye’de de çeşitli festivallerde ödüller aldı. Derviş Zaim’in “Cenneti Beklerken”, Mahmut Coşkun’un “Uzak İhtimal”, Ozan Açıktan’ın “Çok Film Hareketler Bunlar”, Tayfun Güneyer’in “Keloğlan Kara Prense Karşı” filmlerinin müziklerini besteleyen Altın, Amerika’da 2011 yılının en büyük filmlerinden biri olmaya aday “Warner Bros”un “Green Lantern” adlı filminin de fragman müziğini besteledi.

     Altın, 2010 yılında “HBO”da yayınlanan iki dev proje “The Special Relationship” ve Türk televizyonlarında da gösterilen “The Pacific” dizileri için TV reklam, tanıtım ve fragman müziklerini de besteledi. Ayrıca “DreamWorks”un “Monsters vs Aliens” adlı filminin “PS3”, “Xbox”, “Wii” ve “PC” için yapılan oyununun müziklerinin tamamına yakınını ve tekrar çekilmeye başlanacak olan “Denizler Altında 20.000 Fersah” filminin ön tanıtım müziklerini besteleyen Altın, yaşadığı yoğunluğun ve yarışmada güçlü adaylardan biri olmasının mutluluğunu yaşıyor.

     Türkiye’de ve “Hollywood”da yüzlerce reklam cıngılı, dizi ve film müzikleri, opera ve bale müziklerine imza atan ve şu sıra kendi albümüne de yoğunlaşan Altın, “Bu projeler gerçekten de Hollywood’daki kariyerim için temel oluşturdular. Bu işler esnasında girdiğimiz uzun süreli dostluklar Los Angeles’a yerleşme kararını vermemize yardımcı oldu. Birçok prodüktörün ilgisini çekmem ise “Olağanüstü Yetenek Vizesi” olarak da bilinen “Extra Ordinary Talent - Green Card” aldıktan sonraki zamana denk geldi. Bu vize Amerika’nın bir devlet politikası olarak sadece sanatçılara, sporculara ve bilim adamlarına veriliyor. Olağanüstü yetenek vizesini almamın ardından açılan kapılar ve imkanlar kariyerimdeki önemli dönemeçlerden biri olmuştur.” diyor.

     Birçok farklı müzik türünde var olan Altın, bu farklı kulvarlardaki besteleri hakkında şunları söylüyor: “Reklam Müzikleri - Hem reklam endüstrisi için hem de yeni yetişen ve bu sektörde var olmak isteyen müzisyenler için paylaşacak, anlatacak, aktaracak çok fazla deneyimim var. Film Müzikleri - Son 25 yıldır film müziği ile yatıp kalkıyor, film müziği yiyip içiyorum. Takip ettiğim, içinde bulunmak için bir ömürlük alın teri döktüğüm, her yeni senaryoyu elime aldığımda heyecanlandığım, adeta vazgeçilmez bir yaşam biçimi benim için. Sahne Sanatları ve Pop Müzik - Opera, bale ve sahne sanatları eğitimini aldığım, sahnesinde toz yuttuğum, organik bağım olan bir stil. Pop müzik sadece keyif için var olmak istediğim, seçici davrandığım, nadiren ve de çok değer verdiğim sanatçı arkadaşlarım için çalışmalar yapacağım bir kulvar. Kişisel çalışmalar ve Albüm - Benim için en önemlisi, kendim için bestelediğim eserlerim. Bunları, öncelikle yıllardır hayranlarımı beklettiğim için özür dileyerek derleyeceğim ve bir albüm yapacağım.”

     “Golden Turk Awards Yarışması”nda finale kalan Türk müzisyenler arasında “En Başarılı Global Türk” ve “En Başarılı Müzisyen” kategorilerinde güçlü finalistler arasında yarışan Rahman Altın son olarak şunları söylüyor: “Bu organizasyonda saygı duyduğum bir halk oylaması ve jüri var. Ödül almak kadar aday gösterilmek de beni son derece mutlu etti. Amerika’da bir Türk kültür elçisi olarak görev yapıyorum. Müziğimizi tanıtıyor, çalıştığım her projede Türk tınılarına yer veriyorum. “Hollywood”da ve tüm dünyada tanıdığım yönetmenlere, prodüktörlere, aktör ve aktristlere Türk makamlarını, Türk sazlarını, Türk müziğini ve tarihini tanıtıyorum.”

     “Golden Turk Awards” için “Halk Oylaması” 30 Ocak’ta son buluyor.

     Gazete Vatan - 24.01.2011, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795381
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1111

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.