01.02.2011 / Müren'in Gecesinde Ersoy Sahne Alamaz

Ersoy, Bülent


     “Zeki Müren Kültür ve Yaşatma Derneği”nin Bursa’da “Zeki Müren Müzesi”ne yardım amaçlı düzenlediği gecede Bülent Ersoy’u sahneye çıkaracak olması “Sanat Güneşi”nin başta akrabaları olmak üzere tüm yakınlarını öfkenlendirdi. 18 Şubat’ta gerçekleşecek olan ve “Bülent Ersoy, Zeki Müren için söylüyor” başlıklı afişler Bursa sokaklarını süslerken Müren’in akrabalarından İlknur Güner tepkilerini şöyle dile getirdi:

     “Zeki Müren’in hayatı boyunca yok saydığı hatta 70 milyon insan arasında tek küs olduğu isim Bülent Ersoy. Bu yüzden de o gece Müren’in kemikleri sızlayacak. Hani derler ya belki de mezarında ters dönecek. Bülent Ersoy’un Zeki Müren ile ilgili geçen hafta söyledikleri ortada. ‘Yok aynı adama aşık olduk’ gibi. O’nun birine aşık olması normal çünkü kadın. Ama Zeki Müren için böyle bir şeyi kullanmak O’nun anısına saygısızlık. Zeki Müren’in her şeyiyle şu anda Milli Eğitim ve Mehmetçik Vakfı ilgileniyor. Zeki Müren’in manevi kutsallığını korumak bu iki vakfın görevi.

     Bodrum’daki müzede bile yeterli materyal yok. Bursa’da nasıl müze kuracaklar? Zeki Müren’le ilgili hiçbir protokole uymuyorlar. Yani Zeki Müren’in hayatından yaşantısından, prensiplerinden haberleri yok. Olsaydı Bülent Ersoy’u çağırmazlardı. Geçen yıl Emel Sayın konserinde yine bu müze fikrini kullandılar halbuki ortada fol yok yumurta yok.

     Zaten böyle bir müze için Büyükşehir belediyesi gereken her şeyi yapar. Zeki Müren için Bülent Ersoy şarkı söyleyebilir mi? İkisi aynı afişe giremez ki. Sanki Bülent Ersoy, Zeki Müren’i kanatlarının altına almış havaya kaldırıyor. Böyle bir şey olamaz.”

     Gazete Vatan - 01.02.2011, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770222
Online Ziyaretçi Sayısı:44
Bugünlük Ziyaret :1012

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.