04.01.2009 / Hadise ve Eurovision


      İngilizce değil Kürtçe veya Lazca olsun

     "Eurovision Şarkı Yarışması"na Hadise'nin İngilizce bir parçayla katılmasına değişik çevrelerden tepkiler sürüyor. DTP'li Halis, şarkı dilinin Kürtçe veya Lazca olmasını istedi.

     Bu yılki "Eurovision Şarkı Yarışması"na Hadise'nin İngilizce bir parçayla katılmasına değişik çevrelerden tepkiler sürüyor. Bu tepkilerden birini de "Türkçe'deki Bozulma ve Yabancılaşmanın Araştırılması Komisyonu" üyesi DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis gösterdi. Hadise'nin kendi adına değil Türkiye adına katıldığını hatırlatan Halis, "Türkçe bir parçayla katılmalıydık. Bu olmazsa bu topraklardaki dillerden biri olan Kürtçe, Süryanice, Ermenice ya da Lazca söylenebilirdi" dedi.

     Açılıma Destek

     Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya ise bu yarışmaya bir Kürtçe parçanın katılmasını çok arzu ettiğini söyledi. Kaya "Keşke bir Kürtçe parça ile katılsaydık. Devlet şimdi Kürtçe kanal açtı. Bununla birlikte Kürtçe bir parça da olsaydı çok daha anlamlı olurdu" dedi.

     Keşke Kürtçe Olsa

     Müzik eleştirmeni ve yazar Ferzende Kaya "Türkiye çok dilli bir ülkedir. Bu topraklarda yaşayan çok dil var. Mesela Kürtçe bir parça ile katılsaydık çok daha güzel olurdu. Kürtçenin yanı sıra Arapça, Süryanice bir şarkıyla katılabilirdik" dedi.

     Hadiseyi seçenler günaha giriyor

     MHP Giresun İl Başkanı İsmail Yılmaz "Eurovision Şarkı Yarışması"nda Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise'nin Türk kültüründen uzak olduğunu belirterek, bu şarkıcının tercih edilmesiyle günaha girildiğini söyledi. Yılmaz "TRT"nin Kürtçe yayına bağlanmasını da eleştirerek, bunun ülkenin bölünmesine zemin hazırlayabileceğini ileri sürdü.

     Yeni Şafak Gazetesi - 04.01.2009, Pazar (Behçet Güngör)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772241
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1088

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.