11.01.2011 / Vali Atış'ın Adı Sahneye Verildi

Vali Atış'ın Adı Sahneye Verildi


     Adana’nın en büyük özel tiyatrosu olma özelliğine sahip olan ve tiyatro sanatçısı Mahmut Sönmez tarafından kurulan
Seyirevi Tiyatrosu ve Sanat Merkezi”nin resmi açılışı Vali İlhan Atış tarafından yapıldı. Borçları nedeniyle koltukları hacizli olan tiyatronun sahnesine zor anlarında verdiği manevi destek dolayısıyla Vali İlhan Atış’ın adı verildi.

     “Galleria İş Merkezi”nde hizmet veren “Seyirevi Tiyatrosu ve Kültür Merkezi”nin önceki akşam yapılan açılış törenine Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, “Sevgiye Uzanan Eller Projesi”nin yeni döneminde yürütülen “Hayatımı Oynuyorum Projesi”nde yer alan “Org. Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu” öğrencileri, tiyatroseverler ve konuklar katıldı.

     Vali Atış’ın kurdeleyi kesmesinin ardından başlayan törende tiyatro sanatçısı Mahmut Sönmez, daha önce bilardo salonu olarak kullanılan yeri kiralayarak bölgenin en büyük özel tiyatrosunu kurduklarını ve süreçte zorlu ve uzun bir yol kat ettiklerini anlattı.

     Vali İlhan Atış’ın en zor dönemlerinde destek vererek kendilerini onore ettiğini dile getiren Sönmez, tiyatronun sahnesine Vali Atış’ın adını verdiklerini belirtti. Başta Vali Atış olmak üzere desteklerini esirgemeyen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür eden Sönmez, borçlu oldukları alacaklılara da sabırlarından dolayı teşekkür etti.

     Vali İlhan Atış ise tiyatro ve sinemaların toplumsal yaşamın vazgeçilmez unsurları olduğunu kaydederek, ellerinden gelen her desteği vereceklerinin altını çizdi. 12 Şubat’ta oynanmaya başlanacak “Eyvah Kızım Evleniyor” adlı oyunun prömiyerine valilik ve belediye olarak tüm kamu görevlilerinin katılması ricasında bulunan Atış, bu ricasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık’a iletti.

     “Seyirevi Tiyatrosu”nun “Sevgiye Uzanan Eller” projesini samimi olarak desteklediği için “Seyirevi”ne ayrıca önem verdiğini aktaran Vali Atış, “Hayatımı Oynuyorum” projesi kapsamında tiyatro dersi alan “Org. Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu” öğrencilerine de seslenen Atış, “Sevgili öğrenciler sizi çok sevdiğimizi belirtmek istiyorum. Ben, Büyükşehir Belediye Başkanı, Kaymakam, Kültür Turizm Müdürü herkes sizi en az çocukları kadar seviyorlar. Babanızdan ve ananızdan sonra sizi en çok seven bizleriz. Ama birilerini unutmayalım. Eğer öğretmenlerimiz olmazsa sizi sevmemizin bir anlamı olmaz. Sizi yoğuran sizi kendinize ve ülkenize yararlı hale getirecek olan öğretmenlerimizdir. Sevgili çocuklar 20 sene sonra önünüzde oturan Kaymakam, Büyükşehir Belediye Başkanı, Kültür Turizm İl Müdürümüz gibi, benim gibi mi olmak istersiniz yoksa işsiz güçsüz dolaşmak mı istersiniz? O zaman çok çalışın. O zaman bayrağınızın, devletinizin, öğretmenlerinizin, annenizin, babanızın kıymetini bilin ve çalışın. Biz sizin yanınızdayız” dedi.

     Konuşmaların ardından Haluk Işık’ın yazdığı, Mahmut Sönmez’in yönettiği “Sevimli Oyunlar” adlı müzikli danslı çocuk oyunu izlendi.

     www.cukurovabaris.com sitesinden alınmıştır. – 11.01.2011, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795388
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1112

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.