16.02.2011 / PKK'ya Savaş Açtı

Perver, Şivan


     Kürt sanatçı Şivan Perver, Arınç’la bir araya gelmesini eleştiren ve tehdit edenlere sert konuştu...

     Kürt sanatçı Şivan Perver, Almanya’da Başbakan Yardımcısı Arınç’la bir araya gelmesini eleştiren ve tehdit edenlere sert konuştu...

     Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la geçen hafta Almanya’da görüşen ve “PKK” tarafından eleştirilen Kürt sanatçı Şivan Perver sert konuştu. Hainlikle suçlandığını iddia eden Perver, Kürtçe yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

     “Eğer bir hain varsa o da başkalarını hainlikle suçlayanlardır. Şivan Perver hiçbir zaman kendi gerçeğinden, inancından vazgeçmez. Ben halkımı ve ülkemi çok seviyorum. Kürdistan kanımdır. Bununla öleceğim. Biz sabrettikçe üzerimize geliniyor, saldırılıyor. Ayıptır, ayıptır. Ben onları uyarıyorum. Kürt halkından utanın ve özür dileyin. Kimseyi hain ilan etmeye hakkınız yoktur.

     Eğer bir hain varsa o da başkalarını hainlikle suçlayanlardır. Kürt ve Kürdistan yasaktı. Ama ben o yasağı yırttım. Dünyayı görmüş, iyi karakterize etmiş, Kürdistan’ın şartlarına göre inançla şarkılarını söyleyen bir sanatçıyım. Benim inancım var ve çok yüksek. Kim olursa olsun bir insan bir insana selam verdiğinde insan o selamı alır. Biz Kürtler geleneklerimize bağlıyız ve bunlarla saygınız. Misafirperveriz. Siz yazarlar daha Kürtçe konuşamıyor ve yazamıyorsunuz. Aklınız tutulmuş ve karışmış, Türkçe yazıyorsunuz. Bir de bize mi saldırıyorsunuz? Ayıptır! Tırşıkçı olmayın, dalkavukluk yapmayın. Halkıma sesleniyorum; acele etsinler sanatçı aydın bütün siyasi güç ve hareketler bütün yurtseverler ulusal bir ilişki kursunlar ve mili bir hizmet yapsınlar.

     Yeter artık bu yanlışlar yeter. Hesap sorun ve özür isteyin. Temiz kalpli herkese selam ve saygılar. Siz emin olun, ben ülkemi ve halkımı seviyorum.”

     Sanatçı Perver’le görüşen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tartışmalar üzerine şöyle dedi: “Almanya’daki görüşmemde kendisinde büyük bir yurtseverlik gördüm. Terör faaliyetlerinin durmasını, akan kanların durmasını arzu ediyor. Bu kapsamda, Türkiye’deki gelişmeleri desteklemek amacıyla, demokratik açılıma, birlik ve bütünlük hareketine destek vermek amacıyla bir konser verebileceğini, bu konserin de TRT’den yayınlanabileceğini ifade etmiştir. 2 saatlik görüşmemizde neden büyük bir sanatçı olduğunu çok yakından gördüm. Başta örgüt ve elemanları olmak üzere, İmralı ağzıyla konuşanlar olmak üzere, Şivan’ın hükümet tarafından satın alındığını, Kürt halkına ihanet ettiğini yazmaya başladılar. Örgütün birkaç yayın organı var, onu ihanetle suçlayacak kadar alçaldılar. Kendisi cesur açıklamalar yaptı. Kendi internet sitesinde açıklama yaparak örgütü ve terör eylemlerini lanetlediğini ifade etti. Bu cesur duruşu tebrik ediyorum. Türkiye’nin ihtiyacı budur.”

     BDP: Perver’e Tepkimiz Olmadı

     BDP Genel Başkanı Demirtaş, Kürt sanatçı Şivan Perver’in, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşmesi nedeniyle bazı çevrelerce tepki gösterildiğinin anımsatılması üzerine “Şivan Perver’e tepkimiz olmadı. Kürt ozanı olarak sanatına saygı duyduğumuzu belirttik. Siyasetine saygı duymak zorunda olmadı hiç kimse. Açılıma destek veriyor diye eleştirmiş değiliz, isteyen herkes açılım-saçılım politikasına destek verebilir” dedi.

     Gazete Vatan - 16.02.2011, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769030
Online Ziyaretçi Sayısı:46
Bugünlük Ziyaret :818

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.