08.03.2011 / Leyla Zana Şivan Perver'i Yuhalatmadı!

Şivan Perver'i Yuhalatmadı


     ………………………………………….

     Zana, Şivan Perver’i Yuhalatmadı

     Kapatılan DEP eski milletvekili Leyla Zana, mitingde konuşması sırasında Şivan Perver’in yuhalanmasına izin vermedi. Zana, “Demokrasi, barış ve özgürlük zamanı gelmiştir. Bunlar bizim önümüzdeki hedefimizdir. Sayın sanatçı Şivan Perver’in dediği gibi” demesi üzerine mitingde bulunanlar yuh çekmeye başladı.

     Yuhalamaya tepki gösteren Zana, “Hayır arkadaşlar yapmayın lütfen. Eğer bugün biri O’nu protesto ederse O’nun beyninde bir eksiklik vardır. Siz hepiniz özelsiniz önce özelinize sahip çıkacaksınız. Ondan sonra evrensel özellerinize sahip çıkın. Eğer özelimize sahip çıkmazsak, kendimiz için özele sarılmazsak, bir gün gelecek Şivan’ın günü olacak, bir gün gelecek benim günüm olacak. Gün gelecek BDP’nin günü olacak, gün gelecek toplumun günü olacak” dedi. Oyuna gelinmemesini isteyen Zana, sözlerini şöyle sürdürdü:

     “Beş kardeş aynı evde yaşıyorlar. Ayrı düşünebilirler ama birbirlerine saldırmalarını gerektirmez. Herkes bizim gibi düşünmeyebilir. Eğer ben herkesin benim gibi düşünmesini istiyorsam demokrasi ve özgürlük konusunda eksik ve dar düşünüyorum demektir. Biz nasıl özgürlük istiyorsak, bizim gibi düşünmeyenlere de özgürlük istememiz lazım. Demokrasiyi kendimiz için nasıl istiyorsak, bizim gibi düşünmeyenlere de istememiz lazım. Demokrasiye bakış açımız Başbakanınki gibi değil. O sadece kendine demokrasi istiyor. Ama biz Kürtler bütün komşularımız, halklar, herkes için istiyoruz. Bir Kürt anası namaza durduğunda önce 72 milletin insanına rahmet istiyor. Sonra kendine istiyor. Bu da ne kadar iyi düşündüklerini gösteriyor.”

     Gazete Vatan - 08.03.2011, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772139
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1085

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.