09.03.2011 / 'Cem Doğarken, Tanrı...'

Yılmaz, Cem


     Ünlü orkestra şefi Gürer Aykal, bu akşam ‘şef’lik yapacak Cem Yılmaz’ı bu sözlerle göklere çıkardı.

     Cem doğarken Tanrı herkese “Siz bir durun” demiş!

     Cem Yılmaz bu akşam bir kez daha orkestra şefi olacak ve “Bifo”yu (Borusan Filarmoni Orkestrası) yönetecek. Geçtiğimiz konserde Korsakov’dan “Arıların Dansı”nı yineleyecek olan Cem Yılmaz’ı, “Borusan Filarmoni”nin onursal şefi Gürer Aykal ile konuştuk. Yılmaz’ı öve öve bitiremeyen Aykal “Cem Yılmaz çok yetenekli. Cem doğarken herhalde Tanrı herkese ‘Siz bir durun, ben bunu bir yaratayım’ demiş. Tanrı’ya kiliseye giderek, sinagoga, camiye giderek yakaranlar boşuna gitmesin. Tanrı Cem’i yaratırken durmuş, hepimiz güruhla çıkmışız ama o öyle değil” dedi. Aykal’ın ünlü komedyenle ilgili anlattıkları şöyle:

     - “Son derece yetenekli, hemen öğreniyor. Bu işe çok önem veriyor. Titiz bir çalışma yaptı. Bu akşam yine insanları kırıp geçirecek. Dün akşam kendisinin şovuna çağırıldım. Bir kez daha kendisine olan hayranlığım arttı. Müthiş bir zeka.”

     - “Cem Yılmaz, Mozart 40. Senfoni’de zorlandı. Vurmalı çalgılar ona eşlik ediyor. Sanırım ondan kaynaklanıyor.”

     - (‘Neden tekrar Cem Yılmaz’la çalışmak istediniz’ sorusuna...) “Cem Yılmaz’la daha fazla bilet satabildik. Daha çok öğrenciye burs verir konuma geldik. Cem bu işi yaptıkça yetenekli öğrenciler daha çok Avrupa’da okuma şansı elde ettiler. Cem’le daha bir çok projemiz olacak, korolu eser yaptıracağım.” (Cem Yılmaz’ın ilk kez 9 Şubat 2010’da Bifo’yu 1750 seyircinin karşısında yönettiği ‘Özel Konser’den toplam 277 bin TL gelir elde edilmişti.)

     - “Cem’in şefliğinde Cemal Reşit Rey’in eseri de seslendirilecek. Bugüne kadar Türk eseri yöneten şeflerin dışında bu bence birinci. Bilirsiniz Türk eserleri Türkiye’de güzel karşılanmıyor. Kötü eserler olarak nitelendiriliyor. Atatürk’ün en önemli devrimi olan müzik devriminin fiyaskoyla sonuçlandığını söyleyenler var. O kendini bilmez, aymaz insanlara bu Cem’in verdiği bir yanıttır.”

     “Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı”nda gerçekleşecek konserde Yılmaz, 6 tane eserde orkestrayı yönetiyor. Konserde “Bifo”, Mozart’ın 23. Piyano Konçertosu ve Senfoni No. 25 ile Senfoni No 40’tan bölümler seslendirecek. Ayrıca Cemal Reşit Rey “Türkiye”, Rossini “Wilhelm Tell Uvertürü”, Strauss “Perpetuum Mobile”, Beethoven “5. Senfoni” ve Dvorak “9. Senfoni - Yeni Dünya’dan”; arasız olarak gerçekleşecek konserde seslendirilen eserler arasında yer alacak.

     Gazete Vatan - 09.03.2011, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795532
Online Ziyaretçi Sayısı:20
Bugünlük Ziyaret :1129

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.