24.04.2010 / Statta PKK Marşı

Statta PKK Marşı


     Mülki amirlerin de katıldığı Diyarbakır Atatürk Stadı’ndaki törenlerde, dans potpurisinin arasında PKK marşı çalındı.

     “Çiyaye Bagoke” (Bagok Dağı) adlı marş, PKK’nın 1988 yılında Mardin’in Nusaybin İlçesi Bagok Dağı’ndaki çatışmada ölen 20 teröristi için bestelenmiş.

     Diyarbakır’daki 23 Nisan kutlamalarında PKK marşı çalındı. Kentteki kutlama, “Anıt Park”ta “Atatürk Anıtı”na çelenk konulmasıyla başladı. Vali Hüseyin Avni Mutlu, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Metin Kılavuz’un da aralarında bulunduğu mülki amirler, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okudu.

     Çelenk koyma törenin ardından bir grup asker, park içinde ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Vatan sana canım feda’ sloganlarıyla yürüdü.

     Kutlamalar, Atatürk Stadyumu’nda devam etti. Yine mülki amirlerin katıldığı törende Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun mesajı okundu, tören geçişinin ardından minik öğrenciler dans gösterisi yaptı. Minikler, dans gösterisini ‘Zeybek’ten ‘Atabarı’na, ‘Zozan’dan ‘Hele Yar’e kadar birçok türkü ve şarkının müziğiyle yaptı.

     20 Terörist Anısına

     Dans gösterisindeki bu potpuride, PKK’nın 1988 yılında Mardin’in Nusaybin İlçesi’ndeki Bagok Dağı’ndaki çatışmada ölen 20 terörist için bestelediği ve marş olarak kullandığı ‘Çiyaye Bagoke’ (Bagok Dağı) şarkısı da yer aldı.

     Kutlamalar, öğrenciler tarafından büyük bir Türk bayrağının yeşil sahanın ortasına açılmasıyla son buldu. Törenlere katılan Vali Hüseyin Avni Mutlu ve 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak için sıkı koruma önlemi uygulandı ve kurşun geçirmez çantalar kullanıldı.

     Hürriyet Gazetesi - 24.04.2010, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772254
Online Ziyaretçi Sayısı:39
Bugünlük Ziyaret :1088

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.