21.03.2011 / Aşık Veysel Anıldı


     Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu ölümünün 38’inci yılında memleketi Sivas’ın Şarkışla İlçesi’ne bağlı Sivrialan Köyü’nde mezarı başında dualarla anıldı. Ozanının ölümünden sonra müzeye dönüştürülen evi de ziyaretçi akınına uğradı.

     “Şarkışla Kaymakamlığı” tarafından Aşık Veysel Şatıroğlu’nun ölümünün 38’inci yılı nedeniyle ilçede anma programı düzenlendi. “Aşık Veysel Kültür Merkezi”nde düzenlenen programda ünlü halk ozanının fotoğrafları slaytlar eşliğinde gösterildi. Buradaki programda kentteki halk ozanları da Aşık Veysel Şatıroğlu’nun türkülerini seslendirdi. Programa Vali Yardımcısı İsmail Koşum, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse ile ozanın oğlu Ahmet Şatıroğlu, çok sayıda davetli ve ilçe halkı katıldı. Vali Yardımcısı İsmail Koşum programda yaptığı konuşmada Aşık Veysel’in gönül gözü ile dünyayı gördüğünü belirterek halk ozanın insan sevgisi ve insanları birleştirici özelliğinden bahsetti.

     Programın ardından protokol üyeleri ve beraberindekiler Aşık Veysel Şatıroğlu’nun doğup büyüdüğü ve hayata gözlerini yumduğu “Sivrialan Köyü”ne gitti. Ozanının köyde bulunan ve özel olarak yaptırılan mezarı ziyaret edilerek dualar okundu. Protokol üyeleri ve beraberindekiler ardından da Aşık Veysel’in ölümünden sonra köyde müzeye dönüştürülen evini ziyaret etti. Ozanın sazları, yatağı, fotoğrafları ve özel eşyasının bulunduğu müze ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Müzeyi ziyarete gelen gençler, Aşık Veysel’in yatağının bulunduğu odada sazları ile hatıra fotoğraf çektirdi. Müzede halk ozanları Aşık Veysel’in eserlerinden örnekler sundu.

     Gazete Vatan - 21.03.2011, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796584
Online Ziyaretçi Sayısı:23
Bugünlük Ziyaret :1192

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.