21.03.2011 / 'Defne Koah'tan Ölmüş Olamaz'

Foster, Defne Joy


     Defne Joy Foster’ın “Koah”tan (Kronik Akciğer Hastalığı) öldüğü iddialarına doktoru Bülent Tutluoğlu’ndan yanıt geldi: İki hafta önce dans eden biri Koah’tan ölmez... Bir dönem Defne Joy Foster’ın doktoru da olan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, ünlü sunucunun “Koah”tan öldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Prof. Dr. Tutluoğlu “Defne Joy’un ölüm nedeni hala çok açık değil. Çünkü astım farklı hastalıktır, Koah farklı bir hastalık. Yaklaşık 8 yıl önce Defne Joy’u birkaç kez muayene etmiş, ilaçlarını yazmıştım. Defne o zamanlar çok disiplinli bir hasta değildi, ilaçlarını düzgün kullanmıyordu. Bizler çok iyi biliyoruz ki Defne Joy, birkaç hafta, hatta birkaç gün öncesine kadar çok hızlı şekilde dans ediyordu, o nedenle Koah’tan ölmesi mümkün değil, yani böyle bir şey söz konusu olamaz.”

     “Adli Tıp Raporu Yok!”

     Defne Joy Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz, “Ortada Adli Tıp Raporu filan yok. Bu haberler nedense Adli Tıp Kurumu’nun kapalı olduğu hafta sonu çıkıyor. Bunu biz de anlamadık. Resmi rapor ortaya çıkınca öğreneceğiz” dedi.

     Koah Nasıl Bir Hastalık?

     “Koah”, (Kronik Ostriktif Akciğer) hastalığı, yani müzmin ve tıkayıcı akciğer hastalığı demek. Yüzde 90 oranında sigara ile bağlantılı. Daha çok 45 yaşından sonra başlıyor, kişi sigara içtiği sürece ilerlemesine engel olunamıyor. Hastalık, sık tekrarlayan enfeksiyonlar, hastaneye yatmalar ve gittikçe ilerleyen bir süreçle ölüme neden oluyor.

     Gazete Vatan - 21.03.2011, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772384
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :1090

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.