09.04.2011 / Almanya'dan Son Vize Bombası


     Almanya’nın Frankfurt kentinde “Müzik ve Müzik Aletleri Fuarı”nda el yapımı zillerini tanıtmak için stand açan Samsunlu işadamı Murat Diril, vize engeli nedeniyle fuara iki gün gecikme ile katılabildi. Murat Diril, “Önemli randevularım iptal oldu. 15 bin Euro’luk harcamam boşa gitti. Zararımı karşılasınlar. Dava açacağım” dedi. Almanya daha önce de işadamlarına vize vermemişti.

     Almanya’nın Frankfurt kentinde bugün sona erecek olan “Müzik ve Müzik Aletleri Fuarı”nda el yapımı zillerini tanıtmak için fuarda 24 metre karelik alan kiralayan Samsunlu işadamı Murat Diril vize engelini bir türlü aşamadığı için fuara iki günlük gecikme ile katılabildi. Fuara katılmak için 15 bin Euro üzerinde masraf yaptığını belirten işadamı Diril, "Önemli randevularım iptal oldu. Müşterileri kaçırdım. Binlerce Euro zarara uğradım. Zararımı karşılasınlar. Dava açacağım” dedi.

     Geçtiğimiz yıllarda fuarı gezmek için en az 10 defa Almanya’ya geldiğini hatırlatan Murat Diril, 12 yıldır şirket sahibi olduğunu söyledi. Fuara ilk defa katılımcı olarak geldiğini belirten Diril şöyle devam etti:

     “Gerekli bütün evraklarımla Türkiye’de Alman elçiliğine başvuruda bulundum. Dört defa geri çevirdiler. Her defasında aynı belgeleri yeniden hazırlayarak başvuruda bulundum. Uçak biletimi dört defa değiştirdim. Ben dünyanın 32 ülkesine yılda 10 bin adet zil satıyorum. Evraklarımın inandırıcı olmadığı iddia edilerek bana sorun çıkardılar.”

     Tazminat İsteyeceğim


     Fuarın ilk iki gününün anlaşmalar için çok önemli olduğunu belirten Murat Diril, önemli görüşmelerin ilk iki günde gerçekleştiğini hatırlatarak, “Beş önemli toplantıyı iptal etmek zorunda kaldık. Fuar trafiği çok yoğun. Dünyanın 50 ülkesinden gelen insanlar üç dört gün için peş peşe toplantılara katılıyorlar. Siz söz verdiğiniz saate burada olamazsanız müşteri başka birine gidiyor. Dolayısı ile zararımız çok büyük. Bir müşteri demek on binlerce zil satmak demek. Fuar idaresi ile görüşeceğim. Onların gönderdiği belge nasıl kabul edilmiyor anlamadım. Tazminat için başvuruda bulunacağım. Fuar müşteri kaybetmek istemiyorsa bu konuda benim gibi mağdur olanlara yardımcı olmalı” dedi.

     Gazete Vatan - 09.04.2011, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796705
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :1198

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.