15.04.2011 / 'İtişme' Bilmecesini Kameralar Çözecek

Açıkalın, Peker


     Peker Açıkalın’ı iterek kalp krizi geçirmesine neden olduğu iddia edilen polis memuru E.B., “Tartışma olmadı, asıl biz mağduruz” diye kendini savundu. Okul yönetimi polisin hatalı olduğunda israr ederken İstanbul Emniyet Müdürü “Hata varsa gereken yapılacak” dedi. Olayı çevredeki kamera kayıtları çözecek.

     İstanbul Kadıköy’de kızının okulunun önünde trafik nedeniyle bir polis memuruyla tartıştığı iddia edilen ve sonrasında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan sanatçı Peker Açıkalın’ın hayati tehlikesi sürüyor. Açıkalın’ı ittiği iddia edilen 6 aylık polis memuru E.B. olayla ilgili olarak şöyle ifade verdi:

     “Saat 14.45 sıralarında polis merkezinden bize gelen anonsta tramvay hattına yakın bir araç yüzünden tramvayın dönüş yapmadığı bildirildi. Bunun üzerine olay yerine gittiğimizde mavi renkte bir aracın tramvay yolunu kapattığını gördük. Bunun üzerine 5-6 kez anons ettikten sonra otomobili yoldan kaldırmak için işleme başladık. Bu sırada okulun bir görevlisi gelerek aracın okul velilerinden birine ait olduğunu söyledi. Ona aracı çekmesini söyleyince gidip kontak anahtarını aldı. Ancak çalıştıramayınca geri dönüp otomobili kullanan bayanla geri geldi.

     “İtme Olmadı”

     Otomobili kullanan kadın aracı oradan çekerek tramvay yolunu açtı. Otomobil okulun girişine yakın bir yere park edildi. Otomobili kullanan bayana ceza yazacağımızı söyleyip ehliyet ve ruhsatını istedik. Çantasının okulda olduğunu söyleyerek almak için içeri girdi. Ancak 20 dakika beklememize rağmen bir daha dışarı çıkmadı. Otomobilin başında beklerken okuldan çıkan Peker Açıkalın bize eliyle işaret ederek oradan gitmemizi istedi. Kendisini sakinleştirdikten sonra durumu anlatıp, otomobile tramvay yolunu kapattığı için ceza kesmek zorunda olduğumuzu anlattık. Kendisi durumu anlayınca sakinleşti ve bizim yanımızdan ayrılıp tekrar okula girdi. Açıkalın’ın ayrılmasının ardından okuldan çıkan 7-8 kişilik grup bize müdahale etti. Onlara ne dediysek anlatamadık. Sonunda oradan ayrıldık. Karakola giderek bize bağırıp çağıran bu kişilerden şikayetçi olduk.”

     Gazete Vatan - 15.04.2011, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794867
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1041

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.