06.05.2011 / Ceren'i DNA Testiyle Bulacaklar

Necipoğlu, Ceren


     Dünyaca ünlü Türk arp sanatçısı Ceren Necipoğlu’nu da taşıyan “Air France” uçağında hayatını kaybeden kurbanlardan birine ait ilk ceset kalıntısı denizden çıkarıldı. Çıkarılan kurbanların kimliklerinin DNA testiyle belirleneceği ifade edildi. Uçak 2009 yılında Rio-Paris seferini yaparken Atlantik üzerinde düşmüştü.

     Deniz altında 3900 metrede bulunan ceset kalıntısının, hala koltuğa bağlı olduğu bildirildi.

     Uzmanlar, bu kadar süre su altında kaldığı için ağır zarar gören kalıntıların kime ait olduğunun tespit edilebilmesi için DNA testi yapılacağını söyledi.

     Fransız kurtarma ekibinin mini denizaltılarla ve mekanik robotlar yardımıyla yaptığı çalışmalar sonucu, üç gün önce uçağın iki kara kutusu yüzeye çıkarılmıştı.

     “Fransa Hava Kazaları Araştırma Dairesi”nden yapılan açıklamada, denizden çıkartılan kara kutuların fiziki durumunun “iyi olduğu” bildirilmişti.

     Araştırmacılar, kara kutunun, 1 Haziran 2009'da meydana gelen kazanın nedeninin anlaşılmasına yardım edeceğini umduklarını belirtti.

     “Teknik Açıdan Soru İşaretleri Var”

     Kazadan sonra bazı kurbanların vücutları su yüzeyine çıksa da, yolcuların çoğunluğunun hala denizin altında olduğu ifade edildi.

     Daha önceden yapılan açıklamada kurbanların sudan çıkarılması konusunda ailelerin görüşüne danışılacağı ifade edilmişti.

     Bütün ailelerin talebinin bu yönde olmasıyla çalışmalar başladı. Polis yetkilileri derin sularda gerçekleştirilen operasyonda “benzersiz ve çok karmaşık koşullar”ın söz konusu olduğu ifade edildi.

     Açıklamada, “Cesetlerin teknik olarak sudan çıkarılıp çıkarılamayacağı belli değil” denildi.

     Kazada, biri ünlü arp sanatçısı Ceren Necipoğlu olmak üzere, 228 kişi hayatını kaybetmişti.

     Hürriyet Gazetesi - 06.05.2011, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797377
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1229

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.