21.05.2011 / O Teğmen Törenle Uğurlandı

Çelebi, Mehmet Ali


     Teğmen Çelebi Hasdal’dan ‘askeri törenle’ uğurlandı.

     “İkinci Ergenekon Davası”nda üç yıldan beri tutuklu olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, “Hasdal Askeri Cezaevi”nden Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç’ın omuzlarında trompet eşiliğinde “Harbiye Marşı” okunarak uğurlandı...

     Gözaltındayken telefonuna ‘sehven’ 139 adet “Hizbuttahrir” üyesinin telefonunun yüklendiği ortaya çıkan “2. Ergenekon Davası”nın tutuklu sanıklarından Teğmen Mehmet Ali Çelebi, önceki gece tahliye oldu. Teğmen Çelebi’nin 3 yıl yattığı “Hasdal Askeri Cezaevi”ne vedası törenle oldu. Çelebi’nin avukatı Serkan Günel’in verdiği bilgilere göre, Çelebi cezaevinden uğurlanırken, “Poyrazköy Davası” sanıklarından Binbaşı Eren Günay ve Balyoz davası sanıklarından Albay Nedim Ulusan cezaevinde etkinliklerde kullandıkları ortak alanda bulunan trompetlerini alıp “Harbiye Marşı”nı çalmaya başladı. Tutuklu tüm sanıklar da hep bir ağızdan marşa eşlik etti. Marş okunduktan sonra Çelebi’yi Balyoz Davası’nın tutuklu sanıkları Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ve Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar omuzlarına aldı.

     Diğer sanıklardan Yarbay Mustafa Dönmez de Çelebi’yle ağlayarak vedalaştı. Halen görevde olan Çelebi, avukatı aracılığıyla konuştu. Yarın, Ankara’da Kara Kuvetleri Komutanlığı’nda helikopter pilotluğu görevine başlayacağı belirtilen Çelebi, önce bugüne kadar kullanmadığı iznini yapacağını söyledi. Çelebi, “Açıkçası içeride komutanlarımı bırakmış olmamın hüznü var üzerimde. Bu nedenle eğlence veya tatil gibi bir düşüncem yok. Kitap okumaya ve içeride öğrenmeye başladığım bağlama çalmayı ilerletmeyi düşünüyorum” dedi.

     ………………………………………….

     Gazete Vatan - 21.05.2011, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794827
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1035

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.