25.09.2009 / Tek Enstrümanlı Koro

İstanbul Klarinet Korosu-1


     Genç klarinet sanatçılarından oluşan “İstanbul Klarinet Korosu” 30 kişilik kadrosu ve geniş repertuvarıyla şef Burak Tüzün yönetiminde müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

     Türkiye’nin ilk klarinet korosunun 13 Ekim 2009 Salı günü saat 20.30’da “Caddebostan Kültür Merkezi”nde gerçekleştireceği konserin solisti ünlü Fransız keman virtüözü Pierre Amoyal.

     Sanatını, 1717 yapımı “Konchansky Stradivarius” kemanı ile icra eden Pierre Amoyal “Tüm zamanların en genç profesörü” unvanına sahip. “Paris Konservatuvarı”na atanan ünlü keman virtüözü, Türkiye’nin ilk klarinet korosunun konserinde solist olarak izleyicilerle buluşacak.

     Konserin koro şefliğini ise “Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası”, “Devlet Konservatuvarı Oda Orkestrası” ve “Devlet Konservatuvarı Gençlik Senfoni Orkestraları”nın şefliğini ve genel müzik direktörlüğünü sürdüren Burak Tüzün üstleniyor.

İstanbul larinet Korosu-2


     “İstanbul Klarinet Korosu”, "İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı”nda sanatçı öğretim görevlisi olarak klarinet, oda müziği ve orkestra repertuvarı dersleri vermekte olan klarinet sanatçısı Gürhan Eteke tarafından 2009 yılının Ocak ayında kuruldu. “Filarmonia İstanbul ve “Akbank Oda Orkestrası”nda klarinet grup şefi olarak görev yapan Eteke’nin, sanat yönetmenliğini de üstlendiği “İstanbul Klarinet Korosu” rengarenk konser programı ve genç ekibin sergilediği sahne performansıyla müzikseverlerden büyük beğeni topluyor.

     Klasik müzik kültürünün Türkiye’de yaygınlaştırılması ve ulusal bir klarinet ekolünün oluşturulması amacıyla Gürhan Eteke’nin kurduğu “Klarinet Derneği” tarafından desteklenen “İstanbul Klarinet Korosu”nun, 13 Ekim 2009 Salı günü saat 20.30’da “Caddebostan Kültür Merkezi”nde gerçekleşecek konserinin biletleri “Biletix”ten temin edilebilir.

     Hürriyet Gazetesi - 25.09.2009, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796937
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1211

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.