08.01.2011 / 'Hey Onbeşli' Şehit Ağıtıdır, Köçek Havası Gibi Çalınmamalı

Hey Onbeşli Şehit Ağıtıdır


     Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu”nun “Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu”nda “1914-1915 Sarıkamış Meydan Muharebesi” konulu konferans verdi.

     Karabük Vali Yardımcısı Ali Uysal, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, öğretim görevlileri ve öğrencilerin izlediği konferansta Sönmez, “Sarıkamış Meydan Muharebesi”ni ve “Sarıkamış Belgeseli”ni slayt eşliğinde anlattı. Konferansta “Hey Onbeşli Onbeşli, Tokat Yolları Taşlı” türküsünü de dinleten Sönmez, türkünün köçek havası şeklinde çalınmasının yanlış olduğunu belirtti. Türkünün bir şehidin ağıdı olduğunu ifade eden Sönmez, “Bu türkünün lütfen köçek havası şeklinde çalınmasına izin vermeyiniz. Bu türkü bir şehidin ağıdıdır” dedi. Milletvekillerinin sağduyusu sayesinde 1 Mart tezkeresinin Meclis’ten geçmediğini belirten Sönmez, “Eğer tezkere geçseydi 60 bin asker Güneydoğu sınırlarımızda konuşlanacaktı. Milletvekillerinin sağduyusu sayesinde tezkere Meclis’ten geçmedi. Güney sınırlarımız bize kaldı” diye konuştu.

     Karabük Hediyesi

     Konferansın ardından Rektör Burhanettin Uysal, Sönmez’e Safranbolu evi maketini, Prof. Sönmez ise rektöre kitaplarını hediye etti.

     Hürriyet Gazetesi - 08.01.2011, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795561
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1131

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.