18.06.2011 / Ankara'ya 250 Çift Körüklü Otobüs Geliyor


     ............................................................

     Ankara’nın Müziği Belirleniyor

     Ankara ile ilgili bir müzik çalışması yapılmasına ilişkin görüşülen gündem maddesi de meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

     Kararla, Ankara’ya ait her türlü müzik türlerinden beste ve güftelerin yaptırılması, bu konuda yaptırılacak eserlerin CD ve benzeri türlerle çoğaltılması, ücretsiz olarak dağıtılması böylece de Ankara’nın yurt içi ve yurt dışı tanıtımına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

     Yine Başkanlık yazısıyla gelen ve tüm üyelerin oy birliğiyle kabul edilen bir diğer karar da 2-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan “Büyük Ankara Festivali”nde, sivil toplum kuruluşlarına (STK) ve esnafa yer tahsisinin ücretsiz olarak yapılması konusu oldu.

     Son oturumunda Ankara'nın sorunlarına ilişkin çözüm önerilerinin ele alındığı meclis toplantısında, Ankara dışındaki illerde yapılacak festivallere katkıda bulunulmasına ilişkin yazı da oy çokluğuyla kabul edildi.

     Komşu iller başta olmak üzere birçok ilin nüfusu kadar nüfusunun, Ankara’da yaşadığı belirtilen yazıda, başkentte bulunan hemşehri dernek ve vakıflarındaki kişilerin yakınlaşması ve kaynaşması amacıyla çeşitli gece ve şenlikler düzenlendiği, bununla ilgili de destek talep ettikleri belirtildi.

     Alınan kararla ilk mahalli seçimlere kadar geçerli olmak kaydıyla tüm benzeri etkinliklerde “Büyükşehir Belediyesi”nin imkanları ölçüsünde destek vermesi ve bu konuda da ilgili belediyelerle işbirliği protokolü yapılması için “Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı” yetkili kılındı.

     …………………………………………………

     Hürriyet Gazetesi - 18.06.2011, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795801
Online Ziyaretçi Sayısı:43
Bugünlük Ziyaret :1152

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.