13.07.2011 / Türk Firmasının Büyük Başarısı!

Earnet Nano2


     Dünyanın en küçük işitme cihazını Türk firması üretti.

     Türk şirketi “Ear Teknik" yarım gram ağırlığında olan ve kulağın içine yerleştirilince fark edilmeyen dünyanın en küçük işitme cihazını üretti. 1 Temmuz’da 3 bin liraya yakın fiyatıyla satışa sunulan “Earnet Nano2” adı verilen cihaz, ortamdaki sesi algılayıp 4 farklı programdan birine göre şekillendiriyor.

     2009 yılında piyasaya sunduğu “Earnet Nano” cihazı ile çınlamaya çare bulan “Ear Teknik”, yarım gram ağırlığında dünyanın en küçük işitme cihazını üretti. 1 Temmuz’da piyasaya çıkan çip şeklindeki cihaz, kulağın içine yerleştiriliyor ve dışarıdan farkedilmiyor. Standart kalıbı olan ve çınlamayı da kontrol altında tutan cihaz, 3 bin lira civarında bir fiyata satılacak.

     30 ülkeye işitme cihazı satan “Ear Teknik”in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ağaç, “İşitme kaybı olan ancak estetik ve görsel kaygılar nedeniyle işitme cihazı kullanmak istemeyen insanlar var. Özellikle toplum önünde olanlar, genç insanlar, kulak arkasına takılan işitme cihazını kullanmayı ihmal ediyor. Yeni cihaz ile estetik desteği sağladık. Artık işitme cihazını rahatlıkla kullanabilirler. Ayrıca normal cihazlardaki dışarıdaki ses, gürültü gibi sıkıntılarda ‘Earnet Nano2’de yok. Ses kalitesi çok yüksek. Sesin doğal gelişini sağladık. Ayrıca, yeni cihaz, ortama göre kendini adapte ediyor, analiz ediyor. Yani ortamdaki sesi algılıyor ve ona göre 4 programdan birini şekillendiriyor” diye konuştu.

     Mehmet Emin Ağaç’ın verdiği bilgiye göre, “Earnet Nano2”de 6 model bulunuyor. Kulağın hava almasını sağlayan cihaz, iltihap riskini de azaltıyor.

     Gazete Vatan - 13.07.2011, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796712
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1199

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.