23.02.2011 / 'Harika Yetenekler Projesi'nin Ana Sponsoru 'Ergo'

Harika Yetenekler


     Harika yetenekler dünya sahnelerine “Ergo” güvencesiyle hazırlanıyor.

     “Çağdaş Eğitim Vakfı”nın müzik, resim, edebiyat ve sanatın farklı alanlarında yetenekli olan gençlerin, gelecek yıllarda Türkiye’yi dünyada temsil edebilecek kültür ve sanat elçileri haline gelmelerine katkıda bulunmak amacıyla 2009’da başlattığı “Harika Yetenekler Projesi”, 2011 yılı itibarıyla “Ergo”nun ana sponsorluğunda yoluna güvenle devam edecek.

     Toplumun önde gelen akademisyenleri, sanatçıları, işadamları ve eğitime gönül vermiş aydınları tarafından kurulmuş “Çağdaş Eğitim Vakfı”nın 2009 yılında başlattığı, “Ergo”nun sponsorluğundaki proje, 2011 yılı itibarıyla “Harika Yetenekler” adıyla devam edecek. Projenin tanıtımı 21 Şubat 2011, Pazartesi “İTÜ Maçka Kampüsü”nde kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

     Sunuculuğunu Jülide Ateş’in gönüllü olarak yaptığı tanıtım etkinliği, “Çağdaş Eğitim Vakfı” Başkanı Prof. Dr. Ahmet Altınel’in açılış konuşmasıyla başladı. Projenin genel koordinatörü “ÇEV Yönetim Kurulu” Üyesi Berrin Yoleri’nin “Ergo”nun  sponsorluğuyla yola devam edecek projeyle ilgili bilgileri paylaşmasının ardından gece, “Harika Yetenekler” barkovizyon gösterimi ve genç müzisyenlerin olağanüstü performanslarıyla devam etti. Gecenin sonunda “Çağdaş Eğitim Vakfı” tarafından plaket takdimi yapıldı ve sahnede bir arada bulunan “Harika Yetenekler”, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

     “Ergo ile Birlikte Harika Yetenekler’in Eğitimleri Süreklilik Kazandı”

     “Harika Yetenekler Projesi”ni hayata geçiren “ÇEV Yönetim Kurulu” Üyesi Berrin Yoleri, yaptığı konuşmada projenin başlangıcından bu yana kat edilen yola dikkat çekerek: “1,5 yıl içerisinde desteklenen öğrenci sayımız 20’ye ulaştı. Sanatçı olarak yetişmek için yeteneğin yanısıra ciddi emek de gerekiyor. Proje kapsamında “Harika Yetenekler”e sağlanan eğitim desteğine ek olarak onların uluslararası yarışmalara ve master classlar’a katılmaları için de  olanak yaratıyoruz. Kurumsal sponsorumuzun “Ergo” olmasıyla artık içimiz rahat; Harika Yetenekler’imizin eğitimlerinin sürekliliği sağlanmış oldu ve bu sayede genç müzisyenlerimiz eğitim hayatlarına güvenle devam edebilecekler” dedi ve gelinen bu noktadan duyduğu büyük mutluluğu dile getirdi.

     “Harika Yetenekler’i Desteklemek Bizim İçin Bir Onurdur”

     Geleceğin kültür ve sanat elçileri olacak bugünün gençlerine destek olmaktan büyük gurur duyduklarını belirten “Ergo Türkiye İcra Kurulu” Üyesi Sedef Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Ergo olarak toplumumuza duyduğumuz sorumluluk duygusuyla başladığımız “Çağdaş Eğitim Vakfı” ile birlikte el ele yürüteceğimiz “Harika Yetenekler Projemiz”i sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “Harika Yetenekler”, Türkiye’de müzik, resim, edebiyat ve sanatın diğer alanlarında yetenekli olan gençlerin eğitimlerine destek olarak, sahip oldukları yetenekleri geliştirmelerini amaçlayan ve gelecek yıllarda bu gençlerin, dünyada, Türkiye’yi temsil edebilecek kültür ve sanat elçileri haline gelmelerine katkıda bulunmayı hedefleyen bir proje. Sosyal sorumluluk bilincimiz çerçevesinde geleceğimizi temsil eden “Harika Yetenekler”i desteklemek bizim için bir onurdur. Biliyoruz ki; yakın bir gelecekte harika yeteneklerimiz dünyanın en büyük konser salonlarında ülkemizi temsil edecek ve alkış toplayacak ve bizi gururlandıracaktır”.

     “Harika Yetenekler”den Harika Performans

     “Harika Yetenekler”in hayat hikayelerinin anlatıldığı barkovizyon gösterimi sonrasında, genç müzisyenlerin sergiledikleri performans, geceye damgasını vurdu. “Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu” yedinci sınıf öğrencisi Berfin Aksu (keman),“M.Ü. Devlet Konservatuvarı”nda keman çalışmalarını sürdüren Sesim Bezdüz (keman), “Me. Ü. Devlet Konservatuvarı”ndan en genç müzisyen Sofiko Tchumburidze (keman), “İTÜ TMDK” lisans 4. sınıf öğrencisi Ezgi Yürümez (keman), “Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuvarı”nda piyano çalışmalarını sürdüren Cem Esen (piyano), 2010 yılında “Kraliyet Müzik Okulu”nun sınavlarına girerek tam eğitim bursu kazanan Salihcan Gevrek (piyano), “Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi”nde 8. sınıf öğrencisi Iraz Yıldız (piyano) ve gecenin sürpriz ismi, Avusturya Salzburg  şehrindeki “Mozarteum Konservatuvarı”nda yüksek lisans eğitimine devam eden Kontr-Tenor (erkek soprano) Onur Abacı’nın katılımıyla “Harika Yetenekler” sergiledikleri harika performanslarıyla izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

     Harika Yetenekler Projesi Sanat Komitesi:

     Cihat Aşkın, Fazıl Say, Gürer Aykal, Bülent Bezdüz, İbrahim Yazıcı, Bülent Evcil

     Harika Yetenekler’in Sergilediği Eserler:

     1. Iraz Yıldız - Weber / Rondo Brillante
     2. Berfin Aksu -  Paganini / Caprice 14 ve Bach / Gavotte
     3. Sesim Bezdüz - Bartok / Rumen Dansları
     4. Salihcan Gevrek -  Liszt / Transandantel Etüdler 1-2
     5. Ezgi Yürümez - Paganini / Caprice 16
     6. Sofi Tchumburidze - Wieniawski / Scherzo Tarantelle
     7. Cem Esen - Chopin / Polonaise Op.53
     8. Onur Abacı - W.A.Mozart – “Idomeneo” adli operasından “Elettra’nın Resitatif ve Aryası “Estinto e Idomeneo” / “Tutte nel cor vi sento”

     Sigortacı Gazetesi - 23.02.2011, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795422
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1117

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.