10.10.2009 / Yetenek Avındalar

Pekinel, Güher-Süher

     İzmir’e konser vermeye gelen piyanist Güher ve Süher Pekinel kardeşler, ülkenin dört bir yanındaki yetenekli çocukları keşfetmek, sonrasında da gerekli eğitim olanaklarını sağlamak için kolları sıvadı.

     Türkiye’nin yetiştirdiği uluslararası piyanistlerden Pekinel kardeşler bugünkü başarılarını usta isimlerden aldıkları desteklere bağlayarak, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde keşfedilmeyi bekleyen yetenekler için önemli bir adım attı.

     Türkiye'de kültür ve sanat yaşamının eksik olduğunu ve bu eksikliği de altyapı sorununa bağlayan Süher Pekinel “Ülkemizde ciddi anlamda sanatsal etkinliklerde büyük bir eksiklik var. Aynı zamanda sanata yetenekli kişilerin sanatsal yönünü ortaya çıkarabilmeleri için gerekli koşullar maalesef yok. Her şeyi devletten beklemeyip üstümüze düşen sorumluluğun farkına varıp, üstün yetenekleri keşfetmek için sanat hayatına yön veren isimlere buradan çağrı yapıyoruz” dedi.

     Geçen yıl Diyarbakır şehrinde piyano yeteneği olduğunu anladıkları gence verdikleri eğitim sonrasında Amerika'da seçkin bir müzik okulunda tam burslu olarak eğitim almasını sağlayan ve uluslararası platformda önünü açan Pekinel kardeşler, sayısız yetenekli kişinin bu desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

     Baba tarafından İzmir’li olan devlet sanatçısı Pekinel kardeşler, kültür ve sanat hayatı adına son yıllarda yapılan yatırımlardan dolayı, İzmir'i Türkiye'nin sanat başkenti olarak gördüklerini ve diğer illerin de bu anlamda kenti örnek almalarını gerektiğini söyledi.

     Hürriyet Gazetesi – 10.10.2009, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798223
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1248

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.