28.11.2010 / Tarsus'ta Latin Dansı Kursu

Tarsus'ta Latin Dansı Kursu


     Kursa Katılanlar: “Stres Atıp, Spor Yapıyoruz ve Eğleniyoruz”

     Tarsus’ta açılan Latin Dans kursuna özellikle kadınlar büyük ilgi gösteriyor.

     “Tarsus Folklor Araştırma Derneği” (Tafad) yöneticilerinin organizasyonu ile gerçekleştirilen “Latin Dansı Kursu”na şimdilik 18 kadın ile 3 erkeğin katıldığı bildirildi.

     Meltem Bozan ve Hüseyin Deniz Ronda adlı dans öğretmenlerinin nezaretinde ilk etapta haftanın bir günü “Kültür Merkezi Salonu”nda çalışmalarını sürdüren kursiyerlere salsa ana başlığı adı altında baehata, merenge, cha cha dansları öğretiliyor.

     Dans öğretmenleri Meltem Bozan ve Hüseyin Deniz Ronda, dansın, her ne kadar bir eğlence biçimi gibi görünse de, kişinin iç dünyasını ve duygularını geliştirmesine önemli katkı sağladığını ve mutluluk verdiğini ifade etti.

     Tüm vücudun müzik eşliğinde estetikle birlikte çalıştırılabildiği bir spor ve gösteri şekli olan dansın, aynı zamanda insanın kendini özgürce ifade etmesi olduğunu, 7’den 77’ye kadar her yaştan insanın dans edebileceğini kaydeden Bozan ve Ronda, “Yoğun iş temposunun ardından biraz rahatlamak, stres atmak ya da dans ederek spor yapmak isteyenler, katıldıkları kurslarda hem yeni arkadaş çevresi ediniyor, hem de huzur buluyor. Geçmişte kadın-erkek arasında iletişim aracı olarak görülen dans, artık günümüzde kişinin kendini ifade edebilmesi, stres atabilmesi, kendini geliştirmesi amacıyla yapılıyor” dedi.

     Dans kursuna katılanlar ise, “Burada hem spor yapıyoruz, hem de eğleniyoruz. Dans etmeyi çok seviyoruz. İş stresimizi unutturuyor. Dans, pozitif düşünmemizi sağlıyor, beynimiz rahatlıyor. Kursa büyük bir şevkle geliyoruz ve kurs çıkışında kendimizi çok enerjik hissediyoruz. Dans ederken her şeyi unutup adımlarının ritmini düşünüyorsun” diye konuştular.

     Dans kurslarına katılanların çoğunun kadınlardan oluşması dikkat çekerken, erkeklerin kursa daha çok ilgi göstermesi isteniyor.

     www.tarsusahaber.com sitesinden alınmıştır. - 28.11.2010, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796407
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1182

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.