14.09.2011 / Müzik Eğitimcileri Derneği (Müzed) Mersin Şubesi Toplantısı


     14.09.2011 tarihinde Mersin’de Refik Saydam, Şehriban Koca, Tamer Nergiz, Burcu Nergiz, Meral Hamamioğlu, Basri Budak, Alper Ömer Erdoğan, Hande Çobanoğlu toplandılar.

     Toplantıya katılanlar Mersin’in önemli bir merkez olduğunda, bu kentte müzikle ilgili yapılan çalışmaların yakından takip edilmesi ve daha nitelikli çalışmaların yapılabilmesi için “Müzed”in şubesinin açılması konusunda karar birliğine vardılar.

     Dernek başkanımız Refik Saydam 20.06.2011 tarihinde “Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü” ve “Müzik Eğitimcileri Derneği” ortak çalışmalarıyla hazırlanan “Mersin İli Müzik Öğretmenleri Semineri”nin başarılı olduğunu, Mersin’de dernekleşme sağlandığında daha sonraki seminerlerde organizasyonun ve seminerin içeriğinin çok daha iyi hazırlanacağını söyledi.

     Toplantıda derneğin kurulabilmesi için yapılacak çalışmalar, müzik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi, müzik alanında yapılacak etkinlikler ile ilgili neler yapılabileceği konusunda kararlar alındı.

     “Müzed” kurulduğu yıldan itibaren (1999) yaptığı çalışmalar ile Bakanlıktaki müzik eğitimi alanında boşluk bırakmamış, yapılabileceği ölçüde müzik eğitiminin, müzik sanatındaki kalitenin ve bakış açısının doğruluğu ve bozulmaması üzerine üstüne düşenleri yapmıştır. “Mersin Müzed Şubesi” de müziğin hem eğitimde hem de toplumda aldığı yeri takip edip doğruların yapılmasına, ileri gidişe öncülük edecektir.

     Müzik öğretmenlerinin bir araya gelmesi için çalışmalar yapılarak, yaşadığımız toplumdaki bozuklukların, eğitim sistemindeki aksaklıkların vermiş olduğu karamsarlık ve yılgınlığın yenilmeye çalışılmasına karar verildi.

     Müzik öğretmenlerinin körelmemesi için hizmet içi eğitim çalışmalarının yapılması, müzik programlarının temin edilmesi ve kullanımının öğretilmesi, (Basri Budak,Tamer Nergiz) çalgı bakım onarımı (Altan Uyaroğlu), okul öncesi müzik eğitimi ve orff çalgıları (Şehriban Koca) eğitimlerinin düzenlenmesine karar verildi.

     “Müzed” adı altında okul müziği, halk müziği, klasik Türk müziği, uluslararası çoksesli müzik çalışmaları yapan öğretmen ve orkestra korolarının oluşturulması ve düzenli çalıştırılmasına karar verildi. (Ahder Destan, Selman Ada gibi hocalardan şeflik yapmaları istenecektir.)

     Dernek binasından başka konserlerimizin verilebileceği salonların ayarlanması için gerekli yerlerle irtibata geçilmesine karar verildi. Alper Ömer Erdoğan valiliğe proje sunulduğunda Mersin’in restore edilmiş tarihi binalarının konser yeri olarak kullanılabileceğini söyledi.

     Diğer sanat kurumlarıyla da iletişim kurarak, müzik alanında daha nitelikli etkinlikler yapmak. “Müzed”in hazırladığı etkinliklerle Mersin’de ve ilçelerinde düzenlenen müzik festivallerine katılımın sağlanmasına karar verildi.

     Derneğimiz öğretmenlerimizin bilgilerini paylaşmaları için etkinlikler düzenlenmesine (kahvaltı, çay, yemek), internette hazırlanan eserlerin paylaşıldığı linklerin hazırlanmasına karar verildi.

     Müzik eğitiminin nasıl olması gerektiği hakkında halkın bilgilendirilmeye çalışılmasına, ders vermeye çalışan vasıfsız kişilerin uyarılmasına karar verildi.

     Dernekte Mersin’deki müzik mağazalarına fazla zarar vermeden, kişilere çalgı ve parçalarının temin edilmesine, bunun için değişik yerlerden fiyat alınarak ucuz ve kaliteli ürünlerin bulunmasına karar verildi.

     Refik Saydam “Milli Eğitim Müdürlüğü içinde güzel sanatlar ve müzik eğitimi alanında özel bir birimin olması konusunda çalışmalara devam edildiğini, 1 Kasım 2011 günü müzik derslerinin haftada iki saate çıkarılması için başlatılan kampanya ile ilgili bildiri sunulacağını” söyledi.

     Derneğin yapmak istediği çalışmalar için bütçeye ihtiyacı olduğunda karar birliğine varıldı. Bunun sağlanması için organizasyon ve piar eğitiminin önemli olduğunu fahri üyemiz Burcu Nergiz açıkladı ve bu konuda yardımcı olabileceğini söyledi. (Dernek bağış kabul edebilir, düzenlenen yemekler ve etkinliklerden kazanç sağlanabilir.) (müzed.org adresinden girilecek yeni bir linkle Mersin sayfasına ulaşılacak, reklamlarla buradan gelir elde edilebilir.)

     Şehriban Koca Mersin için yapılan etkinliklerin finansının da Mersin’den sağlanmasının gerekliliğini vurguladı.

     Refik Saydam “Girişimci olmamız ve arkadaşlarımızın güzel yönlerini birleştirmemiz gerektiğini” vurguladı.

     Alper Erdoğan “En son katıldığı korolar şenliğindeki organizasyonun ve şenliğin harika yapıldığını, bunu gerçekleştiren kişilerin müzisyen ve müzik eğitimcisi olmadıklarını” ifade etti.

     Dernek adresi “Viranşehir Mah. Cengiz Topel Cad. Mersin Aktif Sitesi. D Blok Kat:1 No:2 Mezitli-Mersin” olarak belirlendi.

     Kurucu Grup:
     Tamer Nergiz (TED)
     Şehriban Koca (Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Fakültesi)
     Alper Ömer Erdoğan (Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi)
     Hande Çobanoğlu (Pirireis İlöğretim Okulu)
     A. Can Erdoğan (Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı)

     Geçici yönetim kurulu “Dernekler İl Müdürlüğü” ile irtibata geçecek ve dernek kurulum işlemlerini en geç 6 ay içerisinde gerçekleştirip genel kurul hazırlıklarını yapacaktır.




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795564
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1131

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.