27.09.2011 / AKP'den CHP'li Belediyeye Dansöz Tepkisi


     Ak Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, “Çankaya Belediyesi”nin son günlerde yaşanan acı olaylar nedeniyle “AnkiRock Festivali”ni iptal etmesinin daha doğru olacağını belirterek, “Bunu yapmayıp dansöz oynatması halkımızı derinden yaralamıştır. Çankaya Belediyesi bununla da kalmamış, dansöze çarşaf kıyafeti giydirerek, anlaşılması güç, tamamen provokasyona yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir” dedi.

     Yılmaz, Ak Parti Çankaya İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, “Çankaya Belediyesi Belde A.Ş.”nin, “Kızılay Kumrular Sokak”taki patlamayla Siirt’te 4 genç kızın yaşamını yitirdiği saldırıdan birkaç gün sonra “AnkiRock Festivali” düzenlediğini hatırlattı.

     “Millet olarak acıyla sarsıldığımız günlerde, CHP Çankaya Belediyesinin önceden ilan ettiği festivali iptal etmemesini yadırgayanlar oldu” diyen Yılmaz, kendilerinin takvime bağlanmış bir etkinliğin bu noktada anlayışla karşılanabileceğini düşündüğünü söyledi.

     Böylesine hassas dönemlerde, insanları rencide edecek girişim ve saygısızlıktan kaçınılmasının sorumlu davranışın gereği olduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

     “Çankaya Belediyesinin bu sorumluluğu göstermesi, bu kadar acının biriktiği günlerde müzik festivalini iptal etmesi daha doğruyken, bunu yapmayıp dansöz oynatması halkımızı derinden yaralamıştır. Bununla da kalmamış, dansöze çarşaf kıyafeti giydirerek, anlaşılması güç, tamamen provokasyona yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Belediyenin etkinliğinde yapılan, düpedüz çarşaf üzerinden, mütedeyyin insanların, inançlarıyla ve yaşam biçimleriyle dalga geçmektir. Yapılan, halkın inancının, tarihinin, kutsal değerlerinin hafife alınmasıdır.”

     “Halktan Özür Dileyeceklerini Umuyoruz”

     Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın halktan özür dileyeceğini umduklarını belirten Yılmaz şöyle konuştu:

     “Aksi halde Belediye Meclisinde bu konuda soru önergesi vereceğimiz gibi CHP’li Belediyenin hiçbir etkinliğine Ak Parti grubu olarak destek sunmayacağız. Zira Belde AŞ’de 50 trilyonluk bütçe artırımıyla bu faaliyetler sağlanmaktadır. Halkın parasıyla, halka hakaret etmeye kimsenin hakkı olmadığının bilinmesi gerekir.”

     Gazete Vatan - 27.09.2011, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772405
Online Ziyaretçi Sayısı:44
Bugünlük Ziyaret :1090

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.