13.10.2009 / Üniversitede Viyolonsel Resitali...

Üniversitede Viyolonsel Resitali

     “Mersin Üniversitesi (MEÜ) Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi” tarafından düzenlenen konserde “MEÜ Akademik Oda Orkestrası” sanatseverlerle buluşarak, oda müziğinden seçkiler sunarken genç yetenek Benyamin Sönmez’in katılımcılara verdiği viyolonsel resitali büyük beğeni topladı.

     “Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi”nde gerçekleştirilen etkinliğe “Mersin Üniversitesi” Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak’ın yanısıra çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

     Yoğun ilginin gösterildiği konseri “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası” viyolonsel grup şefi Oğuzhan Kavruk yönetirken, viyolonsel jenerasyonunun genç temsilcileri arasında gösterilen Benyamin Sönmez de solist olarak sahne aldı. Konserde Dimitri Şostakoviç’in “Giriş ve Polka” adlı eseri ile 1. Viyolonsel Konçertosu seslendirilirken, Benyamin Sönmez’in konser sonrası yaptığı bis’de “Keman Yapım Günleri” kapsamında luthier İsmail Kaya tarafından yapılan viyolonsel kullanıldı.

     Demokrat Mersin Gazetesi Resmi Web Sitesi – 13.10.2009, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795766
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1147

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.