16.10.2011 / Kurt: Vatana Silahla Hizmet Edilmesin

Kurt, Yaşar


     8 yıl aradan sonra yeni albüm çıkaran Yaşar Kurt, askerlikle ilgili olarak konuştu.

     8 yıl aradan sonra yeni albüm çıkaran Yaşar Kurt, askerlikle ilgili olarak “Vatana hizmet etmek istiyorum ama silahla yapmak istemiyorum” dedi.

     “Baş Örtülü Kızların Yanındayım”

     Şarkıcı Yaşar Kurt 8 yıl aradan sonra “Güneş Kokusu” isimli bir albüm çıkardı. Albümle ilgili “Radikal Gazetesi”ne konuşan Yaşar Kurt, her zaman mazlumun yanında olduğunu söyledi. Kurt, “Başörtülü kızların yanındayım, başörtüsü taşıdığı için üniversiteye giremeyen çocukların da yanındayım. Avrupa’da savaş verdiğimiz konu da budur, çifte standarttır. Biz de çok uluslu bir dünyada yaşamaya aday bir toplumuz. Çok ulusluluk, çok dinlilik, çok kültürlülük dünyasını anlamamız ve buna bir saygı geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

     “Vatana Hizmet Etmek İstiyorum Ama..”

     Yaşar Kurt, askerlik konusunda ise şunları söyledi: “Paralı askerlikten yana değilim. Şundan yanayım; vatana hizmet etmek istiyorum ama silahla yapmak istemiyorum yahu! İlla kurşun atmak kurşun yemek değildir bence vatana hizmet. Vatan hizmeti en kutsal hizmettir, buna hiç itirazım yok. Amme hizmeti yaparım, şerefle yaparım. Ama zorlamayla, gönüllülük, yeterlilik aramaksızın, psikolojik altyapısı sorgulanmaksızın silah eğitimi verip cepheye sürmek bence doğru değil.” Oyunculuğu sevdiğini vurgulayan Yaşar Kurt, “Muhteşem Yüzyıl’ı çok başarılı buluyorum. Oyunculuk ciddi bir iş, bütün zamanımı almaya değer bir iş olursa seve seve koşar giderim” diye konuştu.

     Ünlü şarkıcı “Anne” şarkısıyla popüler olmuştu.

     Gazete Vatan - 16.10.2011, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769282
Online Ziyaretçi Sayısı:39
Bugünlük Ziyaret :903

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.