11.10.2009 / Bono Muhafazakar mı Oldu?

Bono

     İrlandalı rock yıldızı Bono’nun “İngiliz Muhafazakar Partisi”nin kurultayına video mesaj yollaması, hem sağ, hem de solu karıştırdı. Sol, Bono’yu sağa kaptırmaktan, muhafazakarlar ise oy kaybetmekten korkuyor.

     30 yıllık rock sanatçısı, “Nobel Barış Ödülü” adayı, insan hakları savunucusu, hayır işlerinin piri Bono’nun, “İngiliz Muhafazakar Partisi”nin kurultayına video mesaj yollaması, mikro-blog ve sosyalleşme sitesi Twitter’da tartışma tetikledi.
Muhafazakar Parti’nin ağır toplarından William Hague, kongrede Bono’yu, “Normalde Muhafazakarlar Kurultayı’nda duymaya alışık olmadığımız biri” diye takdim etti. Ancak “U2 Grubu”nun solistinin videosu, hem solu, hem de sağı tedirgin etti. İnsan hakları savunucusu, azgelişmiş ülkelerin dostu Bono’nun karşı cephede ortaya çıkması, solda ihanet olarak algılandı. Muhafazakar kesim ise Bono’nun oy kaybına yol açmasından endişeli.
Aslında Bono, kısa video mesajında İngiltere’de iktidara gelmesi beklenen Muhafazakarlara tam destek vermedi. Partinin GSMH’nın yüzde 7’sinin uluslararası yardıma aktarılması hedefinin gerçek olmasını arzu ettiğini belirtti. Ayrıca Bono, bu tür bir etkinliğe dahil olup ilk kez mesaj veriyor değil. Ama Twitter’cıların öfkesi dinmiyor. Twitter’da “Bono & Cameron (muhafazakar lider) birbirlerini bulmuşlar, öyle değil mi?”, “Bono ve Muhafazakarlar: Yeni şer ekseni mi?” benzeri mesajlar yağıyor 

     Reel siyaset yapıyor
     Siyasi yorumculara göre, Bono, David Cameron’un yeni İngiltere Başbakanı olmasına kesin gözüyle bakıldığı için pragmatik davranarak, uluslararası kampanyalarına destek bulma amacıyla Muhafazakarlara mesaj yolladı.

     Hürriyet Gazetesi – 11.10.2009, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769770
Online Ziyaretçi Sayısı:40
Bugünlük Ziyaret :969

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.