30.10.2011 / Van İçin Kafa Salladılar

Van İçin Kafa Sallayanlar


     “Küçükçiftlik Parkı”nda gece yarısına kadar “Van için Rock” müzik ziyafeti vardı.

     “Küçükçiftlik Parkı”nda sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar “Van için Rock” müzik ziyafeti vardı. 40 farklı Rock grubunun sahne aldığı konserin tüm geliri Van’daki depremzedelere gidecek...

     İstanbul Maçka’daki “Küçükçiftlik Parkı”nda biraraya gelen Rock müzik tutkunları, depremzedelere yardım amacıyla müziğin tadını çıkardı. Sahnenin açılışını Hayko Cepkin, kapanışını ise Şebnem Ferah yaptı. Sahne alan sanatçılardan Aylin Aslım “Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı kardeşce cevap vermek için buradayız” dedi. Sunucu olarak “Manga”dan Ferman Akgül, Erdem Yener, Metin Uca, Okan Bayülgen sahneye çıktı. Birçok kişi biletlerin tükenmesi nedeniyle konser alanından geri döndü. Festival havasında gerçekleşen konser etkinliğinde 250 bin liralık gelir elde edildi. Konser alanına kurulan yemek ve hediyelik eşya stantlarından elde edilen gelirin de depremzedelere gönderileceği açıklandı. “Van İçin Rock” yazılı tişörtler 20 lira karşılığında satışa çıkarıldı ve kısa sürede tükendi. Konser alanı dışına konulan konteynerlarda ayakkabı, giysi, çadır gibi yardım malzemeleri depremzedeler için toplandı.

     5 TL’ye Köfte, 40 TL’ye Fotoğraf

     Konser alanında kurulan yemek standlarında uzun kuyruklar oluşturan dinleyiciler 5 TL’ye köfte ekmek alarak Van’daki depremzedelere yardım etmeyi unutmadılar. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, 40 lira karşılığında portre fotoğrafları çekerek depremzedelere yardım topladı.

     Konserden Kısa Kısa

     - Etkinliğe 40 grup/isim katıldı.

     - İlk 24 saatte 6 bin bilet satıldı.

     - 12 bin 500 bilet 3 günde tükendi.

     - Reklam gelirleri “Kızılay”a bağışlandı.

     - 584 gönüllü çalıştı.

     - Sanatçılar da bilet satın aldı.

     Gazete Vatan - 30.10.2011, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769424
Online Ziyaretçi Sayısı:48
Bugünlük Ziyaret :927

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.