02.11.2009 / Kutluer Konseri'nde Piyanist Değişti

Kutluer, Şefika

     Ünlü flüt solistimiz Şefika Kutluer bugün “Kadıköy Süreyya Operası”nda konser verecek.

     Sanatçıya bu konserinde Slovak piyanist Maros Klatik eşlik edecekti. Ancak sanatçı domuz gribine yakalandığı ve son anda havaalanından geri çevrildiği için Kutluer’e bu konserde piyanist Cana Gürmen eşlik edecek.

     Dünyaca ünlü flüt sanatçımız Şefika Kutluer bugün “Kadıköy Süreyya Operası”nda hayranları ile buluşacak ve romantik repertuvarın en gözde eserlerini seslendirecek. Sanatçıya bu resitalinde piyanist Cana Gürmen eşlik edecek.

     Türkiye ve Çekoslovakya arasındaki diplomatik ilişkilerin 85. yıldönümü vesilesi ile bir seri konserde Kutluer’e eşlik etmek üzere Türkiye gelecek Slovak piyanist Maros Klatik, domuz gribine yakalandığı ve son anda havaalanından geri çevrildiği için ülkemize gelemedi.

     Kutluer, önümüzdeki mart ayında Fransa’da “Türk Mevsimi” çerçevesinde Paris’te birlikte çalacağı, Piyanist Cana Gürmen ile İstanbullu hayranlarına seslenecek.

     İtalyan Devlet Nişanı verildi

     25 Eylül’de Ankara'da “Bilkent Senfoni Orkestrası” eşliğinde “Beatles & Elvis Go Baroque” isimli ilginç bir konserle sezonu açan Kutluer Beatles’ın ve Elvis Presley’in unutulmaz eserlerini Peter Breiner aranjelerinde senfonik orkestra eşliğinde barok tarzda çalmıştı.

     30 Eylül’de “Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali”nin kapanışını yapan ve “Mevlana Konçertosu”nu seslendiren Kutluer 22 Ekim’de İtalya Cumhuriyeti Büyükelçisi Carlo Marsili’den İtalya Cumhurbaşkanı tarafından kendisine tevdi edilen “İtalyan Devlet Nişanı”nı aldı.

     Reinecke’den Debussy’e, Bach’dan Gluck’a romantik flüt repertuvarının birbirinden güzel ve duygulu eserlerini seslendirecek Kutluer, New York Times eleştirmenlerince “Sihirli Flüt” unvanı ile anılmakta.

     Kutluer, “Süreyya Operası”ndaki konserinde Gluck’un “Kutsal Ruhların Dansı”, Doppler’in “Pastoral Fantezisi”, Reinecke’nin meşhur “Undine” efsanesi, Debussy’nin romantik “Syrinx”i, Bach’ın 2 No’lu Suiti, Ekrem Zeki Ün’ün “Yunus’un Mezarında” adlı eseri ve “Carmen Operası”ndan uyarlanmış “Carmen Fantasy” eserini senlendirecek.

     Elton John’da Domuz Gribi Şüphesi

     İngiliz şarkıcı Elton John’ın (62) iki haftadır devam eden grip hastalığı yüzünden hastaneye kaldırılması ünlü şarkıcının domuz gribine yakalandığı söylentilerini beraberinde getirdi. 
Günlerdir kendini kötü hisseden şarkıcı, önceki gün durumunun ağırlaşması üzerine Londra’nın ünlü “King Edward VII Hastanesi”ne yatırıldı. Hemen tedavi altına alınan şarkıcının, türü açıklanmayan bir grip virüsü taşıdığı saptandı. Şarkıcıyı sevgilisi David Furnish ve oyuncu Sam Taylor-Wood’ın da aralarında bulunduğu ünlüler yalnız bırakmadı. İnternet sitesinden açıklama yapan şarkıcı üç konserini iptal ederek doktorun tavsiyesine uyduğunu söyledi.

     Piyano Günleri

     “10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali” 4 Kasım’da başlıyor. Fazıl Say’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği festivalde Patricia Kopatchinskaja, Viktor Kopatchinsky, Emilia Kopatchinskaja, Mihaela Ursuleasa’dan oluşan Kopatchinskaja Family grubunun 7 Kasım’da verecekleri “Çigan Gecesi Konseri” dikkat çekiyor. www.antalyapianofestivali.com

     Hürriyet Gazetesi – 02.11.2009, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798184
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.