24.11.2011 / Arp Sanatçısı Notalarla Uğurlandı!


     İki buçuk yıl önce “Atlas Okyanusu”na düşen uçakta hayatını kaybeden arp sanatçısı Ceren Necipoğlu için hüzünlü bir cenaze töreni düzenlendi.

     Brezilya’nın “Rio Arp Festivali”nde 2009 yılında verdiği konser dönüşü “Atlas Okyanusu”na düşen “Air France” uçağında bulunan 228 kişinin arasındaki tek Türk olan dünyaca ünlü arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu için dün “Fulya Sanat Merkezi”nde bir tören düzenlendi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı törende Necipoğlu’nun “Fulya Sanat Merkezi”nin sahnesine konulan Türk bayrağına sarılı tabutu katılımcılara ve Necipoğlu ailesine duygusal anlar yaşattı.

     11 yıllık öğrencisi Elif Güngör’ün tabutun başında beklediği törende, Necipoğlu’nun çocukluk, gençlik yılları ve akademik hayatını anlatan bir slayt gösterisi yapıldı. Anne Selçuk Necipoğlu ve abla Ayşe İmre Tüysüz’ün oldukça zor anlar yaşadığı törende slayt gösterisinin ardından İskoçyalı arp sanatçısı Catriana Mc Kay’in Necipoğlu için hazırladığı “Ceren İçin Ağıt” bestesi dinlendi. Sanatçı Fatma Ceren Necipoğlu’nun “Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası”ndaki öğrencileri ise hocaları Necipoğlu için Edvard Grieg’in “Ase’nin Ölümü” eserini gözyaşları içinde seslendirdiler.

     Törende kardeşi Necipoğlu için konuşan abla Ayşe İmre Tüylü zaman zaman zor anlar yaşadı. Kızının tabutunun başından bir an olsun ayrılmayan anne Selçuk Necipoğlu da ayakta durmakta zorlandı. Çok sayıdaki yakınına kızı Necipoğlu’nu anlatan anne Necipoğlu, “Genç ölümü ne kadar çok zormuş onu anladım. Kızım ölümü hak etmeyecek kadar genç, hem de bir melekti. Dünyada kötülere hiçbir şey olmuyormuş” dedi.

     Gazete Vatan - 24.11.2011, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798152
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.