02.11.2009 / Cumhuriyet Coşkusu Sürüyor

Cumhuriyet Coşkusu Sürüyor

     “Yenimahalle Belediyesi”nin Cumhuriyet’in 86’ıncı yılı dolayısıyla düzenlediği konserlerin üçüncü durağı Batıkent oldu.

     Batıkent’te Vedat Dolakay Parkı’nı dolduran binlerce vatandaş ünlü sanatçı Yavuz Bingöl ile birlikte türküler söyleyerek Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Başkan Vekili Başar Bal, Başkan Yardımcıları Şenol Balaban, Hakan Açıl ve Yenimahalle CHP İlçe Başkanı Kayhan Üreğir, Yenimahalle Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Sezai Çuvaloğlu ile belediye meclis üyeleri de halkın coşkusuna ortak oldular. Cumhuriyetin kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hepimiz kardeşiz. Tek bir devlet var o da Türkiye Cumhuriyeti. Bu devlet 86 yıldır nasıl yaşıyorsa nice 86 yıllar daha yaşayacak” dedi.

     “Vedat Dalokay Parkı”nda düzenlenen konsere hava soğuk olmasına rağmen vatandaşlar erkenden gelmeye başladılar. Konser “Yenimahalle Belediyesi Tubil Halk Dansları Topluluğu”nun Artvin yöresine ait halkoyunları ile başladı. Halkoyunu ekibini tek tek tebrik eden Yaşar, konuşmasında Cumhuriyetin kazanımlarının korunması konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Yaşar, “Herkes Cumhuriyetin ve kazanımlarının değerini bilmelidir” diye konuştu.

     Yavuz Bingöl de Batıkent’te yaşadığı yıllara değinerek, bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bingöl, “Ben de Batıkentliyim. Hayatımın en önemli yılları burada geçti. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Başka mahallelerin çocukları değiliz. Demokrasi ve Cumhuriyetin kıymetini bilelim” diye konuştu.

     Hürriyet Gazetesi – 02.11.2009, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771134
Online Ziyaretçi Sayısı:48
Bugünlük Ziyaret :1049

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.