05.12.2011 / Çin'in Ölümsüz Ordusu Geliyor!

Çin'in Ölümsüz Ordusu


     “Çin’deki meşhur ‘Terracotta Askerleri’ sergilenmesi amacıyla Türkiye’ye getirilebilir...”

     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2012’nin “Türkiye’de Çin Kültür Yılı”, 2013’ün de "Çin’de Türkiye Kültür Yılı” olarak kutlanacağını bildirdi. Etkinlikler kapsamında Çin’deki meşhur “Terracotta Askerleri” eserlerinin sergilenmesi amacıyla Türkiye’ye getirileceğini bildirdi.

     ……………………………………………

     2012’nin “Türkiye’de Çin Kültürü Yılı”, 2013’ün de “Çin’de Türkiye Kültür Yılı” olması kararını o gezide verdiklerini aktaran Günay, “Türkiye’de Çin Kültür Yılı”nın çok heyecan verici bir yıl olacağını belirtti.

     Günay, Çin’in bu kültür yılında, tarihi zenginliğiyle, müzik, dans, opera alanlarında tarihi köklerine dayalı, ancak bugünkü dünyanın da beğeniyle izlediği performansıyla çok etkili temsillerle Türkler’i buluşturacağını aktardı.

     “2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı”nın 12 Aralık’ta Ankara’da başlayacağını, “Cer Modern”de bir resim sergisiyle yapılacak bu açılışın ardından yine Ankara’da bir müzik ve dans sergisinin düzenleneceğini dile getiren Günay, İstanbul’da da çok sayıda etkinliğin yapılacağını, ayrıca İzmir’de de önemli bir etkinliğin yer alacağını belirtti.

     Günay, “Kültür Yılı” boyunca edebiyat, sanat, kültürel miras, akrobasi, kukla sanatı gibi alanlarda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Trabzon’un da aralarında bulunduğu çok sayıda şehirde Çin sanatının çok değerli temsilcilerini izleme, ağırlama ve alkışlama fırsatı bulunacağını kaydetti.

     …………………………………………

     Gazete Vatan - 05.12.2011, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796720
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1199

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.