05.12.2011 / İlk Kez Türkü Söyledi Ağladı, Ağlattı

Tatlıses, İbrahim


     Mart ayında uğradığı silahlı saldırının ardından tedavisine Ankara’da devam eden İbrahim Tatlıses, Sibel Can’ın konuk olduğu “Saba Tümer ile Bugün” programına telefonla bağlandı. “Çok özledim sizi” diyerek ağlayan Tatlıses, aylar sonra ilk kez canlı yayında “Hayde” türküsünü okudu. İşte Tatlıses’in açıklamalarından bazıları:

     - “Çok özledim sizi. Bu arada dostu düşmanı tanıma fırsatı verdi bana. Ağladığım için lütfen kusura bakmayın. Kim dostum kim değil tanıdım. Allah izin verirse herkesin yüzüne haykıracağım. Sen çok güzel bir annesin (Sibel Can’a), çok güzel bir insansın, şarkı okurken bu ne alım bu ne çalım dedim.”

     - “Seni ilk ‘Kral Gazinosu’nda gördüm. Biz program yapıyorduk sen oraya gelip dans yapacaktın. Hep önüne bakar, yere bakar, işini yapar, çeker gider derdim ben. Annesiyle birlikte gelir işini yapar giderdi. Ben de fırsat kollardım iki kelime edebilir miyim diye.”

     - “Almanya’ya gitmeden Ankara’ya gelseydim şimdi koşarak oradaydım. Moralim süper. Ben hasta değilim terapi görüyorum. Buradaki kimse hasta değil. Allah’ın varlığına daha çok inandım.”

     “Çocuk Yapabiliriz”

     - “Beni koruyan güçlerin olduğuna hala inanıyorum. Saldırıda şoför yara almıyor... Alsa bizi hastaneye yetiştiremeyecek çünkü. Allah’ın varlığına zaten inanıyordum artık daha çok inandım.”

     - “Düğünün tarihini değiştirdik. Tarihi sürpriz. Düğünde bir tek sen (Sibel Can) söyleyeceksin. Herkes misafir olacak. Senin şarkılarınla dans edeceğiz. Yeni şarkım ‘Kurtlar Sofrası’, Ayla Çelik’in şarkısı. Ben bu şarkıyı kaç kere dinlediysem, her seferinde ağladım. Sinan kardeşime de çok teşekkür ediyorum. Memleketime bağlandım. O anda ‘Ben Allah’ın bir mucizesiyim’ dedim. Zaten bir kaç tane şarkıcı var ki, okurken içinden gelerek okur. Onlardan biri benim, biri Sibel Can, biri Ebru Gündeş, bir de Bülent Ersoy. Kesinlikle milleti uyutmak için okumayız şarkıları. Bitsin de gidelim demeyiz. Okurken ciğerden okuruz.”

     - (İbrahim Tatlıses ayrıca Sibel Can ‘Ayşegül bebek istiyoruz. Sevelim kucağımıza alalım gezdirelim’ deyince.) “Az sonra az sonra.. Esmer olsun, gözleri mavi olsun.” yanıtını vererek yeni çocuğa sıcak baktığını belirtti. Sibel Can ve programa telefonla katılan Ebru Gündeş, Tatlıses’in yeni albümünde vokal yapmak üzere sanatçıya söz verdi.

     İşte İbo’yu Ağlatan Şarkı

     Kurtlar Sofrası

     Hayat seni de benim kadar yordu
     Haklısın haklısın dinlemedim seni
     Sahip çıktıkların sırtından vurdu
     Duramadılar karşında delikanlı gibi
     Yiyecek lokmamız varmış çok şükür
     Rabbim’in takdiri böyle
     Ağlama garip anam ağlama dik dur
     Ağlayıp da beni gücendirme
     Ben daha ölmedim
     Ben daha bitmedim
     Ben daha son sözü söylemedim
     Kurtlar sofrasına oturduysam
     Hesabımı kendim öderim

     (Söz: Ayla Çelik)

     Gazete Vatan - 05.12.2011, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771925
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1081

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.