19.08.2009 / Minik Serçe'den de Destek

Minik Serçe Sezen Aksu


     ‘Bir vatandaş olarak destekliyorum’ notu bıraktım.


     Türkiye’nin “Minik Serçesi” Sezen Aksu’dan da hükümetin “Kürt açılımı”na destek geldi. Geçtiğimiz günlerde Tunceli’de “Munzur Kültür ve Doğa Festivali”nde 50 bin kişiye konser vererek Kürtçe şarkılar söyleyen Sezen Aksu, “Elimden geleni yapmaya hazırım” dedi.

     Vatan’a konuşan Sezen Aksu şöyle dedi: “Benim bir siyasal yönüm yok. Bu ülkenin bir vatandaşıyım. Ve bir vatandaş olarak Sayın Başbakan Erdoğan’ın ‘Özel Kalemi’ni aradım. Başbakan’ın gündeminin yoğunluğunu bildiğim için kendisine iletilmek üzere ‘Bir vatandaş olarak bu çalışmayı ailece desteklediğimizi’ belirten bir not bıraktım.”

     Kardelenler için söylemişti...

     Uzun zamandan beri “Türkiye’nin her karesi aynıdır. Bizim ayrımız gayrımız yok” mesajını veren sanatçı Sezen Aksu 2002’nin yaz sonunda “Türkiye’nin bütün dillerini ve medeniyetlerini” bir araya getiren “Türkiye Şarkıları” isimli konser serisini sunmuş, konserlerde Sezen Aksu’ya Rum, Ortodoks, Ermeni ve Musevi korolarıyla birlikte “Diyarbakır Belediyesi Çocuk Korosu” da eşlik etmişti. Sahnede Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve Rumca şarkılar, türküler söylemişti.

     Minik Serçe Sezen Aksu, kız çocuklarını okutulmasını amaçlayan “Kardelenler Projesi” kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da birçok konser vermişti. Konserlerinde Kürtçe şarkılar söylemişti.

     Gazete Vatan - 19.08.2009, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769592
Online Ziyaretçi Sayısı:47
Bugünlük Ziyaret :953

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.