07.01.2009 / Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın Başarılı Konseri

Yeni Adana Gazetesi Logosu


     20. öğrenim yılını sürdüren "Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası" şef Prof. Ferhang Hüseyinov'un yönetiminde Salı akşamı "Sabancı Kültür Merkezi"nde başarılı bir konser verdi. Müzikseverler ve velilerden oluşan dinleyicilerle dolu bir salonda Borodin, Grieg, Tuğcular ve Rossini'nin yapıtlarından oluşan bir program dinleyicilerden büyük alkış aldı.

     56 kişilik "Konservatuvar Senfoni Orkestrası"nda konuk sanatçı olarak "Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası" sanatçılarından Zafer Teomete (viyola), Uğur Sayınbatur (trompet) ve Serdar Bakırezen (korno) katılmaktaydı. Kurumun öğretim kadrosundan da Tuğrul Göğüş ve Marina Babayeva keman sanatçıları olarak yer almaktaydı. Böylelikle yüzde 91'i öğrencilerden oluşan orkestranın birinci kemanlarında Çağlar Haznedaroğlu, Hande Küden, Mokhidil Nizamutdinova, Gülcihan Babayeva, Ece Torun, Cansu Özyürek; ikinci kemanlarda Sıla Akın, Ezgi Sığırcı, Berfu Sarıbaz, Banu Nizamutdinova, Serkan Kısa; viyolalarda Ecem Akkuş, Akın Özarslan, Tansu Tural, Güney Tamer; viyolonsellerde Ahmet Dağlıoğlu, Bahar Oytun, Ece Türkdalı, Mert Şentürkler, Püren Eda Gözer ve Özge Atıcı, kontrabaslarda ise Cemre Çetin, Çağrı Öztop, Göksu Söker ve Bahar Özşen görev almışlardı. Orkestranın yaylılar dışındaki kadrosunda ise flütlerde Elif Yaşar, Ilgın Kahraman, Soner Azrak, İbrahim Malay; obuvalarda Güney Çakır, Refik Kısakürek, Özgür Alper; klarinetlerde Caner Yavuz, Ozan Sucu ve Caner Gizir; fagotlarda Berkay Yılmaz, Tuğçe Kütükoğlu, Utku Suna ve Berfu Kaya; trompetlerde Halil Çinpolat; kornolarda Nisa Küçükkömürcü, Dilan Polat ve Artunç Çoruh; trombonlarda Gizem İşken, Muhittin Aksoy ve Olgu Özşakar; tuba'da Onur Tuyan; timpani'de Çağatay Yılmaz ve vurma çalgılarda Alper Özgüzel ve Ozan Ceylan görev almışlardı.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası Bir Konser Verirken


     Konserin programında Aleksandr Borodin'in 1880 yıllarında bestelediği "Orta Asya Stepleri'nde" adlı senfonik şiiri, ünlü tiyatro yazarı Henrik Ibsen'in 1874 yılında yazdığı "Peer Gynt" piyesi için Norveçli besteci Edvard Grieg'in 1876 yılında bestelemiş olduğu sahne müziğinden birinci süiti yer almaktaydı. Programın üçüncü yapıtı ise bir Türk bestecisine aitti: E. Tuğcular'ın "Renkler Süiti" ise Horon, Segah, Kürdi, Şelpe, Zeybek ve Köroğlu olarak adlandırılmış 6 bölümden oluşmaktaydı. Konserin son yapıtı ise Giovanni Rossini'nin 38 operasından birisi olan ve 1814 yılında bestelemiş olduğu "İtalya'da Bir Türk" adlı operasının uvertürü idi. Programın sonunda, dinleyiciler konsere gelmiş olmaktan ve orkestrada yer alan öğrenciler ise başarılı bir sunum yapmış olmaktan mutluydular.

     Yeni Adana Gazetesi'nin 07.01.2009 Çarşamba günü yayınlanan nüshasından alınmıştır.

____________________________________________

Konservatuvardan Yılbaşı Dinletisi


     Konservatuvardan Yılbaşı Senfonisi

     "Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası" yeni yıl konseri verdi. "Hacı Sabancı Kültür Merkezi Adana Devlet Tiyatrosu Sahnesi"ndeki konseri Ferhang Hüsiyenov yönetti. Öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği konserde A. Borodin'den "Orta Asya Stepleri"nde, E. Grieg'den "Peer Gynt Süiti No. 1"i, E. Tuğcular'dan "Renkler Süiti" ve G. Rossini'den "İtalya'da bir Türk" operası uvertürü seslendirildi. Konser sonunda öğrenciler dakikalarca ayakta alkışlandı.

     Milliyet Gazetesi - 08.01.2009, Perşembe (Kübra Polat)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794541
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :964

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.