17.01.2012 / İKSV'nin 40. Yıl Sürprizi

Eczacıbaşı, Bülent


     “İstanbul Kültür Sanat Vakfı”, 40. yılını dünyanın en iyileri ile kutluyor. İşte Eczacıbaşı’nın açıkladığı o isimler...

     40. yılını özel etkinliklerle kutlamaya hazırlanan “İstanbul Kültür Sanat Vakfı”, düzenlenen basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı bu sene için “Barcelona Olimpiyatları”nın da açılışını yapan dünyaca ünlü topluluk “La Fura dels Baus”e “İstanbul İstanbul” isimli bir proje sipariş ettiklerini açıkladı.

     Dünyada kültür ve sanat üretiminin seçkin örneklerini sanatseverlere sunmak ve İstanbul’u uluslararası bir kültür-sanat platformu haline getirmek amacıyla 1973 yılında Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın önderliğinde kurulan “İKSV”, bu sene 40. yaşını kutluyor. Dün Şişhane’deki vakıf binasında bulunan salonda İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın da katılımıyla düzenlenen toplantıda “İKSV”nin 40. yıl çalışmaları ve özel etkinlikleri açıklandı.

     Bülent Eczacıbaşı, yaptığı konuşmada, 40. yıl kutlamaları kapsamında yıl boyunca yapılacak festivallerin ve özel etkinliklerin yanı sıra bu sene ilk defa düzenlenecek “İstanbul Tasarım Bienali” ve Haziran ayında yayımlanacak olan “İKSV”nin 40 yıllık birikimini kayıt altına alan kurum tarihi kitabıyla ilgili bilgileri paylaştı. 40. yıl özel etkinliklerinden ilki, “1992 Barcelona Olimpiyatları”nın açılış gösterisinin yanı sıra pek çok büyük şehirde gerçekleştirdiği açık alan gösterileriyle dikkatleri üzerine çeken dünya çapındaki gösteri topluluğu “La Fura dels Baus”un “İKSV” tarafından özel olarak sipariş edilen yeni projesi “İstanbul İstanbul”... Gösterinin dünya prömiyeri, “I. İstanbul Festivali”nin başlangıcı olan 21 Haziran’da “Haliç Camialtı Tersanesi”nde gerçekleştirilecek. “İKSV”nin 40. yılında ev sahipliği yapacağı bir diğer önemli etkinlik ise dünyanın en prestijli orkestralarından “Berlin Filarmoni Orkestrası”nın daimi şefi Sir Simon Rattle yönetiminde, Efe ve Fora Baltacıgil’in solist olarak yer alacağı konser olacak.

     Gazete Vatan - 17.01.2012, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796858
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :1209

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.