19.01.2012 / Ünlü Dizi Oyuncusunun Ölümünde Şok İddia!

Esen, Evin


     “Akasya Durağı”nın sevilen oyuncusu Evin Esen hayatını kaybetti.

     Kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırılan tiyatro ve dizi oyuncusu Evin Esen (63) hayatını kaybetti. Esen, hastanedeki ilk müdahalesinin ardından, iddiaya göre yoğun bakımda yer olmadığı için başka hastaneye sevk edildi.

     Son olarak “Akasya Durağı” adlı dizide “Şaziment” rolünde ekranlara çıkan Evin Esen, dün akşam saatlerinde rahatsızlandı. Esen, komşuları tarafından “Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi”ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Evin Esen, daha sonra ambulansla “Pendik Kaynarca Özel Medicine Hospital”a götürüldü. Hastane kaynaklarının verdiği bilgiye göre, hastaneye getirildiğinde Esin’in hayatı fonksiyonları durmuş durumdaydı. Hayata döndürmek için yaklaşık 45 dakika müdahale edildiği belirtilen Esen kurtarılamadı. Evin Esen’in geçirdiği kalp krizi neticesinde yaşamını yitirdiği ifade edildi.

     Esen’in yarın “Şakirin Camii”nde ikindi namazının ardından cenaze namazının kılınacağı ve “Karacaahmet Mezarlığı”nda toprağa verileceği öğrenildi.

     Hastaneye Solunum Yetersizliğiyle Getirildi

     Tiyatro ve dizi oyuncusu Evin Esen’in ölümüyle ilgili olarak “İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi” başhekimi Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

     “Uzun yılllardır kronik akciğer ve şeker hastalığı olan Evin Esen 18 Ocak 2012 günü saat 20.30 dolaylarında ileri derecede solunum yetersizliği tablosuyla hastanemize getirildi. Geldikten kısa bir süre sonra kalp ve solunumu duran hastaya, toplam 1 saat süren canlandırma işlemi uygulandı. Hastamızın spontan solunumu olmadığından solunum cihazına bağlanarak izlemeye alındı. Hastanemizin mevcut 16 yoğun bakım yatağının dolu olması nedeniyle, boş yoğun bakım yatağı bulunan bir başka hastaneye 112 ambulansla hekim eşliğinde solunum cihazına bağlı olarak yeri ayarlanarak sevki gerçekleştirildi. Daha sonra hastamızın ambulansta kalbinin durduğu ve görevli hekimin yaptığı tedaviye yanıt alınamayarak sanatçımızın kaybedildiği öğrenildi. Hastamızın hastanemize başvurmasıyla birlikte gerekli tüm müdahaleler zamanında ve eksiksiz olarak yapılmış olup, kalbinin durmasıyla birlikte canlandırma işlemi uzun süreler iki kez tekrarlanmak zorunda kalmıştır. Kronik akciğer hastalığına bağlı ileri derecede solunum yetersizliği olan sanatçımızın hastaneye gelişiyle ayrılışı arasındaki 1.5 saatlik sürenin toplam 1 saate yakın süresi kalp akciğer canlandırma işlemiyle geçmiştir. Bu sırada geçici yoğun bakım şartları oluşturularak solunum cihazına bağlı olarak takibi sürmüştür. Sanatçımızın nakledildiği ambulans, geçici yoğun bakım koşullarının sağlandığı tam teşeküllü bir ambulans olup gerek hastanemizdeki takibi gerekse sevki konusunda en küçük bir ihmal söz konusu değildir.”

     Gazete Vatan - 19.01.2012, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796894
Online Ziyaretçi Sayısı:24
Bugünlük Ziyaret :1209

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.