22.01.2012 / En Büyük Hayalim Victoria's Secret Defilesinde Yer Almak

Ulusoy, Özge


     “Hayatım boyunca hiç bu kadar güzel vücudum olmadı”

     Özge Ulusoy’un hayatı yarışma... “Elite Model Look” üçüncüsü, Türkiye ikinci güzeli, “Survivor”ın en popüler isimlerinden biri, “Yok Böyle Dans” birincisi... Ulusoy bugüne kadar yarışmalarla gündeme gelse de, geleceğe yönelik farklı hedefleri var. “Victoria’s Secret” defilesine çıkmak, televizyonda bir kültür sanat programı yapmak, küratör olmak, evlenmek ve çocuk sahibi olmak bunlardan sadece birkaçı... Henüz 28 yaşında, cıvıl cıvıl, konuşkan bir genç kadın Özge... “Yok Böyle Dans Yarışması”nda elde ettiği birincilikten sonra buluştuk, her telden konuştuk.

     - Mankenliğe ne zaman başladınız?
     - 2001 yılında “Elite Model Look Yarışması”na katıldım ve üçüncü oldum. O sıralar Ankara’da “Hacettepe Devlet Konservatuvarı”nde bale okuyordum. Yarışmayı kazanınca İstanbul’a yerleşmeye karar verdim ve “Mimar Sinan Üniversitesi”ne yatay geçiş yaptım. Önce okulumu bitirmek istediğim için, iki sene boyunca ufak tefek işlere çıktım. Not ortalamam yüksek olduğu için sınıf atlayıp, okulu erken bitirdim.

     - Sonra...
     - 2003’te “Türkiye Güzellik Yarışması”na katıldım ve ikinci oldum. Orada Uğurkan Erez’le tanıştım. Yarışmanın ertesi günü Cengiz Abazoğlu defilesine çıktım. Modellik hayatım o gün başladı diyebiliriz.

     - İnsan bale gibi bir sanat dalına bu kadar emek verdikten sonra nasıl vazgeçer?
     - Son sınıfta ciddi bir sakatlık geçirdim. Diz kapaklarım çıktı, ters döndü. Tedavi süreci yorucuydu. Bu bende bir korku yarattı ve baleye dönmek istemedim. Modellik de başlamıştı zaten...

     - Pişman mısınız?
     - Hiç. Arkadaşlarımın çoğu kadrosuz, yövmiyeyle çalışıyorlar. Maddi tarafını bir kenara bırakalım. Ben idealist bir dansçıydım. Daha çok insanların algıları, küçükken “Balerin olacağım” dediğimde, “O meslek değil hobi” demeleri beni baleden soğuttu. Sakatlığım da üzerine tuz biber ekti. Ardından “Yeditepe Üniversitesi”nde “Sanat Yönetimi” okudum. Küratörlük üzerine...

     ……………………………………………

     - Yarışmalarda en yakın olduğunuz kişi kimdi?
     - “Yok Böyle Dans”ta Özlem Yıldız, Helin Avşar ve Nez ile yakın arkadaş oldum. Onlarla görüşeceğim. “Survivor”da da Pascal, Taçmin, Derya ve eşi Zehra’yla samimi oldum.

     ……………………………………………

     - İdealinizdeki iş ne?
     - Sanatla çok içiçe büyüdüğüm için bir kültür-sanat programı yapmak isterim. Çok uzak bir hayal değil bu aslında. Biraz daha yaşam tarzına yönelik bir program olabilir.

     …………………………………………...

     Gazete Vatan - 22.01.2012, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770149
Online Ziyaretçi Sayısı:49
Bugünlük Ziyaret :1005

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.