01.02.2012 / Ünlü Operacı Türk Oldu

Carlsson, Bengt Wilhelm


     Türk olan ünlü operacı Sezen seviyor, çerkez tavuğu seviyor, sigara böreği yapıyor.

     Geçtiğimiz hafta İsveç Kralı 16. Carl Gustav tarafından “Opera”nın “Ordinaryüs Profesörü” unvanı ile ödüllendirilen ve Türk vatandaşlığını seçen dünyaca ünlü operacı Bengt Wilhelm Carlsson duygularını “Vatan”la paylaştı. İşte iyiden iyiye Türk kültürüne adapte olan 58 yaşındaki yönetmenin anlattıkları:

     “22 yıl önce eşim Deniz Karabuda ve ailesini tanıdığım günden beri sürekli Türkiye’ye gittik. Türk kültürünü ve insanlarını yakından tanıdım ve tanıdıkça sevgim ve ilgim sürekli arttı. Şu anda 16 yaşında olan kızımız Efi doğduktan sonra Türkiye’ye mümkün olan her fırsatta gitmeye başladık. Halen her yaz Bodrum Turgutreis’te bulunan evimize gidiyoruz ve oradaki Türk komşularımızla birlikte tatil yapıyoruz. Türkiye’ye ilişkin sevdiğim çok şey var. İstanbul’un yeri bende bambaşka. İstanbul İslam ve Hıristiyanlığın büyük bir geçmişi olduğu ve harika kaynaştığı, dünyanın merkezi gibi duran bir şehir. Türk mutfağını da çok seviyorum. Çerkez tavuğu ve sigara böreği en sevdiğim yemekler. Eşim bana Türk yemeklerini öğretiyor. Sigara böreğini çok iyi yapıyorum. Kalamar başta olmak üzere deniz ürünleri de en sevdiğim yemekler arasında.”

     “Türkçem günlük yaşantıda kendimi ifade edebilecek kadar var ancak daha iyi konuşmak için çok çabalıyorum. Türk müziğiyle de yakından ilgileniyorum. Sezen Aksu’nun İstanbul’daki bir konserine de gittim. Şu anda ‘Stockholm Opera Okulu’nda profesör olarak çalışıyorum ancak Türkiye’de eğer operalar ve konservatuvarlardan bir teklif gelirse büyük bir şevk ve memnuniyetle Türkiye’de çalışmak isterim. Tüm bu deneyimlerim beni bir Türkiye aşığı yaptı ve ben de sonunda bu harika ülkenin vatandaşı olduğum için çok mutlu ve çok gururluyum.”

     Gazete Vatan - 01.02.2012, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798028
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1244

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.