07.02.2012 / Akalın'a Takipsizlik Kararı

Kurt, Okan - Akalın, Demet


     Demet Akalın’ın Okan Kurt ile imam nikahı kıydığı iddiaları üzerine soruşturmada takipsizlik verildi.

     Şarkıcı Demet Akalın’ın sevgilisi Okan Kurt ile imam nikahı kıydığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada takipsizlik verildi. “Beykoz Cumhuriyet Savcılığı”, suçun unsurlarının oluşmadığını ve nikah kıyıldığının ispatlanamadığını belirtti.

     “Twitter” hesabından sevgilisi Okan Kurt ile imam nikahı kıydığını duyuran Demet Akalın hakkında “Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı”nca yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

     Takipsizlik Kararı

     Şarkıcı Demet Akalın’ın “Twitter” hesabından “Hayatıma renk katan Okan Kurt’la 31 Aralık 2011’de ‘dini nikâh’ kıydık” açıklaması yapmıştı. Bu açıklamayı ihbar kabul eden “Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı”, “Türk Ceza Kanunu”na göre resmi nikah kıymadan dini nikah kıymanın suç sayıldığını belirterek soruşturma başlattı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Demet Akalın ile sevgili Okan Kurt’un imam nikahı kıydığının ispat edilemediğini ve suçun unsurlarının oluşmadığını ifade etti. “Beykoz Savcılığı”, bu nedenle Demet Akalın hakkında takipsizlik kararı verdi.

     “TCK”da Suç Sayılıyor

     “Türk Ceza Kanunu”na göre, resmi nikah kıymadan dini nikah kıymak ve bunu kamuoyu ile paylaşmak suç sayılıyor. “TCK”nın “230-5. Maddesi”ne göre, aralarında evlenme olmaksızın evlenmek için dinsel tören yaptıranlar hakkında 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası öngörüyor.

     Gazete Vatan - 07.02.2012, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771109
Online Ziyaretçi Sayısı:37
Bugünlük Ziyaret :1049

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.