29.11.2009 / Urla'ya 40 Bin Kişilik Arena

Kuruçeşme Arena


     Urla’da 30 bin dönümlük kampüse sahip “İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü”nün öğrenciler için cazip hale gelmesi için İstanbul’daki “Kuruçeşme Arena” benzeri bir konser alanı yapılacak.

     İzmir’in Urla ilçesinde bulunan “İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü” (İYTE) kampüsü içinde 40 bin kişilik bir konser alanı ve rüzgar santrali kurulacak. Enstitü Rektörü Prof. Dr. Zafer İlken, enstitünün öğrencilere tanıtımı amacıyla farklı bir projeye imza atacaklarını söyledi.

İlken, Zafer


     Kampüs girişine yakın olan 130 dönümlük arazide bir konser alanı kurmak üzere çalışma başlattıklarını dile getiren İlken, “Yaklaşık 40 bin kişilik bir açık hava konser alanı yapacağız. Bunun İzmir’de bir örneği yok. İhtiyacı hissedilen bir alan. İstanbul’daki Kuruçeşme Arena büyüklüğünde olacak. İzmir’de trafik sorununun olması ve şehir içinde uygun arazinin bulunamaması nedeniyle böyle bir yatırım yapılamıyor. Projeyle 25 dönümlük konser alanı, geniş otopark alanı, çadır kampı ve karavan parkı alanları açacağız. Şu anda mimari proje üzerinde çalışıyoruz. Alanın adını İYTE Arena olarak belirledik” dedi.

     Kendimiz Yapacağız

     Konser alanıyla İzmir’e dünyaca ünlü müzik gruplarını da çekmeyi hedeflediklerini belirten İlken, “İYTE”yi bilim ve teknolojinin yanı sıra kültür ve sanatın da merkezi haline getirmek istediklerini ifade etti. Yatırımın fizibilitesi henüz çıkmadığı için maliyetinin belli olmadığını kaydeden İlken, “Ancak çok yüksek maliyet gerektiren bir yatırım olmayacak. Maliyetin tamamı bize ayrılan sağlık, kültür ve spor hizmeti ödeneklerinden karşılanacak. Kendimiz yapacağız” dedi.

     Ege’de Son Söz - 29.11.2009, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796988
Online Ziyaretçi Sayısı:22
Bugünlük Ziyaret :1214

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.