13.02.2012 / Ölümünde Aşırı Doz Şüphesi

Houston, Whitney


     Whitney Houston’ın ölümünün ardındaki sır perdesi aralanıyor. “Aşırı dozdan öldü” iddiası.

     Yanında sakinleştirici ile uyku hapları olan Houston’ın otopside ciğerlerinde suya rastlanması “Aşırı dozdan öldü” yorumlarına yol açtı.

     Hafta sonu, “Beverly Hills”te hayatını kaybeden Whitney Houston’ın otopsi raporu hazırlandı. Dünya çevresinde milyonlarca hayranını gözyaşlarına boğan 48 yaşındaki şarkıcının yanında “Lorazepam”, “Valium” ve “Xanax” gibi sakinleştiricilerle birlikte uyku hapı bulunması aşırı dozdan öldüğü hakkındaki şüpheleri artırdı. Yetkililer, Houston’ın otopsisini tamamladıktan sonra, başarılı şarkıcının ciğerlerinde suya rastlandığını açıkladı. Fakat, Houston’ın boğulduğu için hayatını kaybedip kaybetmediği henüz bilinmiyor. Houston’ın yakınları, “Yetkililer, Whitney’nin aşırı doz aldıktan kısa bir süre sonra bayılıp derin bir uykuya girdiğini düşünüyor. Houston’ın boğulmadığını, aksine suyun altına girmeden önce öldüğünü tahmin ediyorlar” açıklamasını yaptı. Los Angeles’lı yetkililer, Houston’ın ciğerlerinde ölüme sebep olacak miktarda su bulunmadığına dikkat çekti. Daha detaylı bir otopsi raporu hazırlanacağı kaydedilirken, bir toksikoloji incelemesi yapılacağı belirtildi. Los Angeles Adli Tıp doktoru Ed Winter “Toksikoloji (zehir bilim) raporunun hazırlanması 6 ile 8 hafta sürebilir” dedi.

     Uyuşturucu Kullanıyordu

     İngiliz “Daily Mirror” gazetesi de, Houston’ın geçmişte uyuşturucu kullandığını ama mücadelesine devam ettiğini yazdı. 2006’da evindeki tuvalette kaşık, uyuşturucu, şırınga ve çakmakla birlikte çekilmiş fotoğrafları yayımlayan gazete Houston’ın arkadaşlarının “Uyuşturucuya karşı savaş veriyordu. Fakat perşembe günü katıldığı Grammy partisinde gözleri faltaşı gibi açılmış ve aşırı zayıflamıştı. Sürekli terliyordu. O an kötü günlerin döndüğünü düşündük” açıklamalarına yer verdi. Houston’ın otel odasına girmesine izin verilmeyen 18 yaşındaki kızı Bobbi Kristina Brown, sinir krizi geçirdi. İntihar etmesinden endişe edilen Brown, iki defa hastaneye kaldırıldı. “Beverly Hilton Hotel”den ambulansla hastaneye gönderilen Brown’ın büyük üzüntü duyduğu kaydedildi. Tedavi olduktan sonra Brown, taburcu edildi.

     Satışlar Tavan Yaptı

     Houston’ın ölümünden sonra, şarkı ve albüm satışları tavan yaptı. “iTunes”da, Houston’ın en büyük çıkış yaptığı “I Will Always Love You” şarkısı en çok satan ikinci şarkı oldu. Müzik satışlarını inceleyen “Billboard”, bir günde 50 bin albüm satışı yapıldığını açıkladı. Sanal alışveriş sitesi “Amazon”da Houston’ın 10 albümü en çok satan 20 albümden biri oldu.

     Gazete Vatan - 13.02.2012, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771055
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1049

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.