18.02.2012 / Denktaş İçin Kültür Merkezi

Denktaş İçin Kültür Merkezi


     “Şişli Belediyesi”, merhum Rauf Denktaş’ın adını, ilçede yaptırılan bir kültür merkezine verdi.

     “Şişli Belediyesi”, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın adını, ilçede yaptırılan bir kültür merkezine verdi.

     Denktaş’ın Oğlu ve Sarıgül Temeli Birlikte Attılar

     “Şişli Belediyesi” tarafından yaptırılan “Rauf Denktaş Kültür Merkezi”nin temel atma töreni, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Denktaş’ın ailesinin katılımıyla gerçekleşti. Tesisin temelini, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül birlikte attılar.

     Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Rauf Denktaş’ın hem Türkiye, hem de “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” açısından unutulmaz bir ulusal kahraman olduğunu belirterek, “O’nun adını ilçemizdeki bir kültür merkezine vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu kültür merkezinin inşaatı kısa sürede tamamlanarak, KKTC’nin kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım tarihinde hizmete açılacak” dedi.

     Rauf Denktaş’ın oğlu, “KKTC Demokrat Parti” Genel Başkanı Serdar Denktaş da törende yaptığı konuşmada, “Babam 88 yıllık ömrünü hiç durmadan, dinlenmeden, Kıbrıs Türklerinin özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele ederek geçirdi. Bize zorluklar karşısında yılmamayı öğretti. Babamın adının anavatan Türkiye’de yaşatılması, Kıbrıs Türklerinin mücadelesine güç katacaktır” dedi.

     Eroğlu: Büyük Bir Vefa Örneği

     Temel atma törenine katılan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Türkiye’de yapılan bir kültür merkezine Rauf Denktaş adının verilmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. “KKTC”nin kuruluş mücadelesine tanık olan bir kişi olduğunu belirten Eroğlu, “Türkiye, rahmetli Denktaş’ın cenaze töreninde sergilediği duyarlılıkla, Kıbrıs davasına sahip çıktığını tüm dünyaya gösterdi. Bu davanın öncüsü ve kahramanı Rauf Denktaş adının anavatanda yaşatılması, büyük bir vefa örneğidir” şeklinde konuştu.

     “Şişli Ayazağa Mahallesi”nde temeli atılan “Rauf Denktaş Kültür Merkezi”, İstanbul’un en önemli kültür komplekslerinden birisi olacak. Merkez, 1600 metrekare üzerinde toplam 9000 metrekarelik kullanım alanına sahip. Merkezde, her türlü etkinliğin yapılabileceği teknik donanıma sahip 1200 kişilik büyük bir salonu olacak. Büyük salonun yanı sıra çok amaçlı toplantı salonları her türlü kültürel ve sosyal etkinliğe cevap veren özelliklere sahip olacak.

     Gazete Vatan - 18.02.2012, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794597
Online Ziyaretçi Sayısı:41
Bugünlük Ziyaret :979

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.