24.12.2009 / Diyarbakır'da Arjantin Tango Rüzgarı

Diyarbakır'da Arjantin Rüzgarı-1


     Arjantin tangosunu Türkiye’ye getiren Metin Yazır tarafından Diyarbakır’da verilen dans eğitimine büyük ilgi gösterildiği belirtildi.

     Diyarbakır’da bir restoranda verilen Arjantin tango temel dans eğitimi çalışmasının ikincisine yaklaşık 20 çift katıldı.

     Yazır, yaptığı açıklamada, ilkini haziran ayında düzenledikleri Arjantin tango dans eğitimine 13 çiftin katıldığını belirterek, eğitime ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

     Diyarbakır’ın adının bu tür güzel organizasyonlarla anılmasını istediklerini belirten Yazır, “Bundan sonraki hedeflerinin kurs eğitimi alan Canan Kocaman öncülüğünde, Diyarbakır’a Dans Kulübü Derneği kazandırmak ve bu dansın yaygınlaşmasını ve insanların bu tür sosyal faaliyetlere ulaşma imkanını sağlamaktır. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Diyarbakır'da Arjantin Rüzgarı-2


     İlk olarak Münih’te dans kursu açtığını ve daha sonra 1997 yılında Arjantin tangosunu Türkiye’ye getirdiğini ifade eden Yazır, şöyle konuştu: “İlk dans kursunu İstanbul’da açtım. Açtığım dans kurslarında çok iyi hocalar yetiştirdim. Şu anda yetiştirdiğim 20 dans hocası ABD, Kanada, Almanya ve Rusya’daki kurslarda eğitim veriyor. Yurt dışında da dans kursları açtım. Şu anda aralarında Ankara, İzmir, Mersin, Adana, Malatya ve Mardin’in de bulunduğu bazı kentlerde dans kurslarımız var. Amacım bu dansı tüm Anadolu illerine yaymaktır. Bu illerde Arjantin tangosuna büyük ilgi var. Şimdi Diyarbakır’da kurs açtık. Bu kursa, 20’ye yakın çift katılıyor. Bir yıl sonra bu sayı çok fazla olacak. Diyarbakır’da büyük potansiyel var.”

     Hürriyet Gazetesi - 24.12.2009, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795004
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :1061

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.