04.03.2012 / Bu da Gökçek'in Çılgın Projesi!

Bu da Gökçek'in Çılgın Projesi


     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara önümüzdeki iki sene içerisinde, saat kulelerinin dünyadaki en çok olduğu kent haline gelecek. Mesela yurt dışında görmüşsünüzdür. Saat başına bir de bakarsınız ki bazı balerinler çıkar dans eder, dolaşır içeri girer. Bizim de mesela şimdi yapılıyor, ihalesini de yapmak üzereyiz, seğmenler çıkıp her saat başı dans edecek ve içeri girecek” dedi.

     ……………………………

     Gökçek, Ankara’da turizmin geliştirilmesine yönelik projelere de değinerek, bu kapsamda büyük bir hayvanat bahçesi ve Londra’daki 120 metre yüksekliğinde olan dönme dolabın benzerini “Güvenpark”da yapmayı planladıklarını da anımsattı.

     Ankara’da gerçekleştirecekleri fuar alanını anlatan Gökçek, “Fuar alanı içerisine bir tane de film platosunu kuruyoruz. Film platosunun şartnamesini hazırladık. İnşallah bu hafta içinde ihaleye çıkıyoruz, onu da yurt dışından bir firmanın yapmasını çok arzu ediyoruz. Amacımız şu; diyoruz ki Gelin Ankara’da film çekin. Size, bu stüdyoları bedava verelim. Ama bir şartımız var. En az her saat başına 5 dakika Ankara’yı tanıtacaksınız. Ankara’nın turizm potansiyelini arttıracaksınız” diye konuştu.

     …………………………

     Başkente Saat Kuleleri

     Gökçek, Ankara’da saat kuleleri yapma planları olduğunu da ifade ederek, şunları söyledi:

     “Ankara önümüzdeki iki sene içerisinde, saat kulelerinin dünyada en çok olduğu kent haline gelecek. Minimum 50 tane hatta 100 tane. Bu saat kulelerinin iki tane işlevi olacak. Bir kısımı tarihi saat kuleleri olarak ortaya çıkacak. bir kısmı da ‘Tema saat kuleleri’ olacak. Mesela yurt dışında görmüşsünüzdür. Saat başına bir de bakarsınız ki bazı balerinler çıkar dans eder, dolaşır içeri girer. Bunu zihninizde bir fikir olsun diye söyledim. Bizim de mesela şimdi yapılıyor ihalesini de yapmak üzereyiz, seğmenler çıkıp her saat başı dans edecek ve içeri girecek. Ama çok daha orijinal fikirler var. Bu orjinal fikirlerle her tarafta saat olacak ve insanlar diyecekler ki gidelim Ankara’ndaki saat kulelerini gezelim diyecekler.”

     …………………………

     Gazete Vatan - 04.03.2012, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769203
Online Ziyaretçi Sayısı:47
Bugünlük Ziyaret :876

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.